Connect with us

ΑΛΜΥΡΑ

Πατατοσαλάτα–Μπορεί να είναι και το κυρίως πιάτο σας γιατί είναι χορταστική και πολύ εύκολη λύση

Published

on

Υπέροχη σαλάτα να την προσθέσουμε στο τραπέζι μας ,αλλά και πλήρες γευστικό γεύμα .Αν περισσέψει την σκεπάζουμε στο ψυγείο και γίνετε όλο και πιο νόστιμη !!! Είναι πραγματικά πεντανόστιμη !!!

Υλικά για ένα μεγάλο μπολ

  • 6 πατάτες
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα
  • 2 αυγά βρασμένα σφιχτά κομμένα σε ροδέλες
  • 1 χούφτα κρουτόν
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Σάλτσα

  • 1 βαζάκι μαγιονέζα [χρησιμοποιούμε σχεδόν όλο ]
  • 2 κουταλιές γεμάτες μουστάρδα απαλή
  • 2 κουταλιές γεμάτες κέτσαπ
  • 2 κουταλιές τις σούπας γιαούρτι ότι προτιμάτε
  • λεμόνι ,η μυλόξιδο κατά προτίμηση και κατά βούληση η ποσότητα

Οδηγίες

  1. Πλένουμε τις πατάτες καλά να φύγουν τα χώματα και τις βράζουμε ακαθάριστες μην λιώσουν ίσα να τρυπιούντε με το πιρούνι εύκολα.
  2. Όταν κρυώσουν τις καθαρίζουμε και με ένα πιρούνι τις ανοίγουμε σε κομματάκια μέσα στην σαλατιέρα μας .
  3. Προσθέτουμε από πάνω το κρεμμύδι κομμένο σε κρίκους ,
    τον ψιλοκομμένο μαϊντανό,
    τα κρουτόν
    το αλατοπίπερο
    το λάδι ,λίγο λεμόνι η μυλόξυδο ανάλογα τι μας αρέσει ,και με την βοήθεια δύο κουταλιών ανακατεύουμε καλά.
  4. Έχουμε ετοιμάσει την σάλτσα [οδηγίες παρακάτω ]
  5. Τοποθετούμε και τα αυγά από πάνω τα οποία δεν τα βάζουμε στο ανακάτεμα μην διαλυθούν.Αν δεν σας ενοχλεί βάλτε τα από την αρχή όπως εγώ και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
  6. Σάλτσα.
  7. Βάζουμε σε βαθύ πιάτο η καλύτερα σε μπολάκι τα υλικά μαγιονέζα γιαούρτι μυλόξυδο κέτσαπ 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και την μουστάρδα.
  8. Με ένα πιρούνι τα χτυπάμε πολύ καλά να γίνει μία υπέροχη και πεντανόστιμη κρέμα ,
    Σκεπάζουμε με αυτό το μείγμα την σαλάτα μας κι όταν έρθει η ώρα για να σερβίρουμε ανακατεύουμε ,Καλή επιτυχία !! Είναι τέλεια !!

mageirikikaisintages

loading...

ΑΛΜΥΡΑ

Από τα ποιο τραγανά,νόστιμα,τέλεια κολοκυθάκια φούρνου που θα έχετε φάει ..Σαν τηγανητά !!!! Απλά και γρήγορα !!!

Published

on

Από τα ποιο τραγανά,νόστιμα,τέλεια κολοκυθάκια φούρνου που θα έχετε φάει !!!!
ΑΠΛΑ.ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:

  • Πλένουμε 4 μικρά κολοκυθάκια,τα σκουπίζουμε,και τα κόβουμε ότι σχέδιο θέλουμε.
  • Τα τοποθετούμε σε μια σακούλα και ρίχνουμε μέσα λίγο λάδι,λίγο αλάτι,λίγο μαύρο πιπέρι,λίγο κόκκινο πιπέρι,4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και κλείνουμε την σακούλα και τα κουνάμε καλά!!
  • Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα.στο ταψί και τα ψήνουμε.
  • στους 200 βαθμούς προθερμασμένο για 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!
Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Ανοιξιάτικοι πολύχρωμοι νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες !!!

Published

on

Ανοιξιάτικοι πολύχρωμοι νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες !!!

Υλικά :

1 λάχανο μεγάλο που του χωρίζουμε τα φύλλα ως συνήθως.

Για την γέμιση :

  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
  • 1 καρότο τριμμένο,
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα,
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβακια,
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε κυβάκια,
  • 1 κουτί μανιτάρια σε φέτες,
  • 2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα,
  • αλάτι, πιπέρι,
  • λάδι

Για την λεμονάτη σάλτσα :

  • 1 με 2 φλιτζάνια ζουμί από το φαγητό,
  • 1 κουταλιά κορν φλαουρ, χυμός λεμονιού
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Σε κάθε φύλλο βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε.
  2. Στρώνουμε φύλλα στον πάτο της κατσαρόλας και βάζουμε πάνω τους ντολμάδες.
  3. Τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο.
  4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ένα καρότο σε κύβους, λίγο άνηθο ψιλοκομμένο, νερό που να σκεπάζει τους ντολμάδες, λάδι. τους σιγοβράζουμε.
  5. Αφήνουμε να μείνει ένα με δύο φλιτζάνια ζουμί.
  6. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε χυμό λεμονιού και το ρίχνομαι στην κατσαρόλα.
  7. Βράζουμε για δυο λεπτά.

Συνταγή από Reggina Filippou-

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

H καλύτερη ζύμη για πίτσα που έχετε φτιάξει ποτέ – Μια συνταγή του Jamie Oliver

Published

on

H καλύτερη ζύμη για πίτσα που έχετε φτιάξει ποτέ – Μια συνταγή του Jamie Oliver

Ζύμη για πίτσα αφράτη: Σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει πολλές συνταγές για σπιτική ζύμη πίτσας. Ο Jamie Oliver όμως μας αποκαλύπτει τη συνταγή για την καλύτερη ζύμη για πίτσα! Τραγανή, γευστική και εύκολη είναι σίγουρο ότι θα σας ξετρελάνει.

Για τη ζύμη για πίτσα του Jamie Oliver θα χρειαστείτε

  • 800 γρ. ‏δυνατό αλεύρι για ψωμί ή αλεύρι τύπου 00
  • 200 γρ. ‏σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 φακελάκια ‏μαγιά ξηρή
  • 1 κ.σ. ‏αλάτι
  • 1 κ.σ. ‏ζάχαρη
  • 650 ml ‏περίπου χλιαρό νερό
  • 4 κ.σ. ‏ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη με μία κούπα από το νερό και αφήνετε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί.
  2. Αναμιγνύετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι, κάνετε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε την ενεργοποιημένη μαγιά, το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο νερό.
  3. Ανακατεύετε αρχικά με ένα πιρούνι και όταν αρχίζει να σχηματίζεται η ζύμη αρχίζω να τη δουλεύετε με τα χέρια.
  4. Αφού πάρετε μια ωραία, λεία ζύμη την βάζετε σε μπολ που έχω αλευρώσει, την αλευρώνετε και από πάνω και την αφήνω σε ζεστό μέρος (στο φούρνο στους 50C) για μία ώρα περίπου ή όσο πάρει να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Στη συνέχεια ζυμώνετε και πάλι λίγο τη ζύμη να φύγει ο αέρας που έχει μέσα και στο στάδιο αυτό μπορείτε είτε να την καταψύξετε τυλιγμένη σε μεμβράνη είτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως.
  6. Αν τη χρησιμοποιήσετε αμέσως τη χωρίζετε σε κομμάτια ανοίγετε με πλάστη τη ζύμη και τη γεμίζετε με… ότι τραβάει η όρεξη αυτών που περιμένουν να τελειώσετε με τη ζύμη για να φάνε επιτέλους τη πίτσα!
  7. Μερικά έξτρα tips:
  8. Ο Jamie Oliver στο μείγμα της μαγιάς βάζει όλο το νερό και το ελαιόλαδο. Επίσης αναφέρει ότι μπορεί να αντικατασταθεί το σιμιγδάλι με αλεύρι. Στην περίπτωση αυτή ίσως δεν είναι τόσο νόστιμη.

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Copyright © 2019 IGASTRONOMIE.GR | ALL RIGHTS RESERVED.