Connect with us

ΑΛΜΥΡΑ

Λαχταριστοί πατατοκεφτέδες!Το τέλειο πιάτο για τη Σαρακοστή!

Published

on

Λαχταριστοί πατατοκεφτέδες!Το τέλειο πιάτο για τη Σαρακοστή!

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 200γρ. τυρί σόγιας
  • ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Αλεύρι
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν.
  2. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε στον μύλο του πουρέ.
  3. Τις τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά.
  4. Βάζουμε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.

loading...

ΑΛΜΥΡΑ

Κολοκυθοτυρόπιτα …Μια νόστιμη παραδοσιακή Ρουμελιώτικη πιτούλα !!!

Published

on

Κολοκυθοτυρόπιτα με φρέσκα κολοκυθάκια …Μια νόστιμη Ρουμελιώτικη πιτούλα όπως την έκανε η μάνα μου!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

  • 5 μέτρια κολοκυθάκια καθαρισμένα τριμμένα στον τριφτη του κρεμμυδιού και στημένα.
  • Ρίχνουμε μέσα 4 αυγά χτυπημένα λίγο…λίγο λάδι…1 κούπα γάλα……2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χοντρό…και 1 κομμάτι φέτα.( περ.250 γρ.)

Για το φύλλο

  • Μισό κιλό αλεύρι σκληρό
  • Λίγο λάδι
  • Λίγο αλάτι
  • 2.κ.σ.ξίδι και νερό όσο πάρει…
  • Ανοίγουμε 5 φύλλα….2 κάτω 2 στη μέση και ένα πάνω…
  • Λαδώνουμε ένα ταψί νο 38..

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ρουλα Λυρου

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Πολύ αγαπημένες πίτες κασερόπιτες πολύ αφράτες, που λιώνουν στο στόμα !!!

Published

on

Κασέροπιτες για κολατσιό !!!

  •  ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σε λεκάνη μια μαγιά λιωμένη με ένα ποτήρι χλιαρό νερό και δυο κουταλάκια ζάχαρη.
  • Προσθετω ενα ποτηρι ηλιέλαιο και ένα χλιαρό γάλα δυο κουταλάκια αλάτι 700 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις .
  • Τα ζυμώνω.  
  • Αφήνω να φουσκώσει λίγη ώρα.
  • ΓΕΜΙΣΗ
  • γκούντα ρέγκατο λίγο πιπέρι ένα αυγό.
  • Ανοίγω την ζύμη βάζω γέμιση περνάω από πάνω αυγό αφήνω πάλι λίγο και ψήνω σε ταψί με λαδόκολλα στους 180 μέχρι να ροδίσει !!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Palmyra Aristou‎»

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη με υπέροχη τραγανή κρούστα !!!

Published

on

Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη με υπέροχη τραγανή κρούστα !!!

Υλικά

  • 4 κούπες κολοκύθι τριμμένο και στραγγισμένο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 1/4 φέτα
  • 1/4 μυζήθρα φρέσκια
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι ή ότι άλλο έχουμε
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο ή 4 φρέσκα
  • Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο ή άνηθο
  • 2 κούπες αλεύρι φαρίν απ
  • Πιπέρι και λίγη ρίγανη.

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά ανακατεύοντάς τα με το χέρι.
  3. Στρώνουμε σε μία λαδωμένη λαμαρίνα ομοιόμορφα το μείγμα, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί από πάνω, και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά….✓
  4. Εάν θέλουμε να είναι πιο παχιά η πίτα μας τη βάζουμε σε μικρότερο σκεύος.
    Εγώ τη ψήνω σε λαμαρίνα γιατί τη θέλω πιο λεπτή και με πιο τραγανή κρούστα…✓

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Hatzidaki

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Copyright © 2019 IGASTRONOMIE.GR | ALL RIGHTS RESERVED.