Connect with us

ΑΛΜΥΡΑ

Παραδοσιακό Λαμπρόψωμο που δεν πρεπει να ληψει απο κανενα τραπεζι..

Published

on

Παραδοσιακό Λαμπρόψωμο που δεν πρεπει να ληψει απο κανενα τραπεζι..

υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό Νο1
  • 500 γραμ νερό
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 70 γραμ βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 80 γραμ ζάχαρη
  • 2 κγ αλάτι
  • 1 κσ γιαούρτι
  • 1 κσ γλυκάνισο σε σπόρους
  • 1κγ μαχλέπι σε σκόνη

εκτέλεση

  • Βράζουμε στην μισή ποσότητα νερού τον γλυκάνισο για 4-5 λεπτά.
  • Τον σουρώνουμε και τον βάζουμε το νερό σε μια λεκανίτσα προσθέτοντας και το υπόλοιπο για να πέσει η θερμοκρασία του.
  • Ρίχνουμε την ζάχαρη την μαγιά το μαχλέπι και το μισό αλεύρι και κάνουμε ένα χυλό.
  • Αφήνουμε για 5 λεπτά μετά βάζουμε το γιαούρτι το αλάτι το υπόλοιπο αλεύρι και κάνουμε μια σφιχτή ζύμη.
  • Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και αν θέλετε 1/2 κγ από τους σπόρους του βρασμένου γλυκάνισου και ζυμώνουμε για λίγο ακόμα.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη την λεκανίτσα και την βάζουμε στους 50 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει το ζυμαράκι μας περίπου 45 λεπτά.
  • Τέλος πατάμε να φύγει ο αέρας από το ζυμάρι μας πλάθουμε δυο ψωμάκια τα βρέχουμε με λίγο ζαχαρόνερο<< 1 κσ ζάχαρη 3 κσ νερό>> και ρίχνουμε το σουσάμι.
  • Αν θέλετε ανοίγετε με τον πλάστη χοντρά φύλλα και κόβετε με ένα ποτήρι στρογγυλά πιτάκια που τα τοποθετείται το ένα επάνω στο άλλο σαν βεντάλια κάνοντας στο κέντρο ένα σταυρό και βάζοντας ένα βαμμένο αυγό.
  • Περιμένετε να φουσκώσουν ξανά τα ψωμάκια σας.
  • Τα ψήνετε στους 180 περίπου 45 λεπτά πάνω κάτω.

Πηγη Γιαγια Μαιρη εν δραση

loading...

ΑΛΜΥΡΑ

Κολοκυθοτυρόπιτα …Μια νόστιμη παραδοσιακή Ρουμελιώτικη πιτούλα !!!

Published

on

Κολοκυθοτυρόπιτα με φρέσκα κολοκυθάκια …Μια νόστιμη Ρουμελιώτικη πιτούλα όπως την έκανε η μάνα μου!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

  • 5 μέτρια κολοκυθάκια καθαρισμένα τριμμένα στον τριφτη του κρεμμυδιού και στημένα.
  • Ρίχνουμε μέσα 4 αυγά χτυπημένα λίγο…λίγο λάδι…1 κούπα γάλα……2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χοντρό…και 1 κομμάτι φέτα.( περ.250 γρ.)

Για το φύλλο

  • Μισό κιλό αλεύρι σκληρό
  • Λίγο λάδι
  • Λίγο αλάτι
  • 2.κ.σ.ξίδι και νερό όσο πάρει…
  • Ανοίγουμε 5 φύλλα….2 κάτω 2 στη μέση και ένα πάνω…
  • Λαδώνουμε ένα ταψί νο 38..

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ρουλα Λυρου

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Πολύ αγαπημένες πίτες κασερόπιτες πολύ αφράτες, που λιώνουν στο στόμα !!!

Published

on

Κασέροπιτες για κολατσιό !!!

  •  ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σε λεκάνη μια μαγιά λιωμένη με ένα ποτήρι χλιαρό νερό και δυο κουταλάκια ζάχαρη.
  • Προσθετω ενα ποτηρι ηλιέλαιο και ένα χλιαρό γάλα δυο κουταλάκια αλάτι 700 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις .
  • Τα ζυμώνω.  
  • Αφήνω να φουσκώσει λίγη ώρα.
  • ΓΕΜΙΣΗ
  • γκούντα ρέγκατο λίγο πιπέρι ένα αυγό.
  • Ανοίγω την ζύμη βάζω γέμιση περνάω από πάνω αυγό αφήνω πάλι λίγο και ψήνω σε ταψί με λαδόκολλα στους 180 μέχρι να ροδίσει !!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Palmyra Aristou‎»

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη με υπέροχη τραγανή κρούστα !!!

Published

on

Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη με υπέροχη τραγανή κρούστα !!!

Υλικά

  • 4 κούπες κολοκύθι τριμμένο και στραγγισμένο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 1/4 φέτα
  • 1/4 μυζήθρα φρέσκια
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι ή ότι άλλο έχουμε
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο ή 4 φρέσκα
  • Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο ή άνηθο
  • 2 κούπες αλεύρι φαρίν απ
  • Πιπέρι και λίγη ρίγανη.

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά ανακατεύοντάς τα με το χέρι.
  3. Στρώνουμε σε μία λαδωμένη λαμαρίνα ομοιόμορφα το μείγμα, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί από πάνω, και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά….✓
  4. Εάν θέλουμε να είναι πιο παχιά η πίτα μας τη βάζουμε σε μικρότερο σκεύος.
    Εγώ τη ψήνω σε λαμαρίνα γιατί τη θέλω πιο λεπτή και με πιο τραγανή κρούστα…✓

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Hatzidaki

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Copyright © 2019 IGASTRONOMIE.GR | ALL RIGHTS RESERVED.