Connect with us

ΑΛΜΥΡΑ

H καλύτερη ζύμη για πίτσα που έχετε φτιάξει ποτέ – Μια συνταγή του Jamie Oliver

Published

on

H καλύτερη ζύμη για πίτσα που έχετε φτιάξει ποτέ – Μια συνταγή του Jamie Oliver

Ζύμη για πίτσα αφράτη: Σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει πολλές συνταγές για σπιτική ζύμη πίτσας. Ο Jamie Oliver όμως μας αποκαλύπτει τη συνταγή για την καλύτερη ζύμη για πίτσα! Τραγανή, γευστική και εύκολη είναι σίγουρο ότι θα σας ξετρελάνει.

Για τη ζύμη για πίτσα του Jamie Oliver θα χρειαστείτε

  • 800 γρ. ‏δυνατό αλεύρι για ψωμί ή αλεύρι τύπου 00
  • 200 γρ. ‏σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 φακελάκια ‏μαγιά ξηρή
  • 1 κ.σ. ‏αλάτι
  • 1 κ.σ. ‏ζάχαρη
  • 650 ml ‏περίπου χλιαρό νερό
  • 4 κ.σ. ‏ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη με μία κούπα από το νερό και αφήνετε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί.
  2. Αναμιγνύετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι, κάνετε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε την ενεργοποιημένη μαγιά, το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο νερό.
  3. Ανακατεύετε αρχικά με ένα πιρούνι και όταν αρχίζει να σχηματίζεται η ζύμη αρχίζω να τη δουλεύετε με τα χέρια.
  4. Αφού πάρετε μια ωραία, λεία ζύμη την βάζετε σε μπολ που έχω αλευρώσει, την αλευρώνετε και από πάνω και την αφήνω σε ζεστό μέρος (στο φούρνο στους 50C) για μία ώρα περίπου ή όσο πάρει να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Στη συνέχεια ζυμώνετε και πάλι λίγο τη ζύμη να φύγει ο αέρας που έχει μέσα και στο στάδιο αυτό μπορείτε είτε να την καταψύξετε τυλιγμένη σε μεμβράνη είτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως.
  6. Αν τη χρησιμοποιήσετε αμέσως τη χωρίζετε σε κομμάτια ανοίγετε με πλάστη τη ζύμη και τη γεμίζετε με… ότι τραβάει η όρεξη αυτών που περιμένουν να τελειώσετε με τη ζύμη για να φάνε επιτέλους τη πίτσα!
  7. Μερικά έξτρα tips:
  8. Ο Jamie Oliver στο μείγμα της μαγιάς βάζει όλο το νερό και το ελαιόλαδο. Επίσης αναφέρει ότι μπορεί να αντικατασταθεί το σιμιγδάλι με αλεύρι. Στην περίπτωση αυτή ίσως δεν είναι τόσο νόστιμη.

loading...

ΑΛΜΥΡΑ

Φτιάχνουμε πολύ ωραίο παστίτσιο !!!

Published

on

Φτιάχνουμε πολύ ωραίο παστίτσιο !!!

  • Υλικά και Εκτέλεση
  • 1 πακέτο μακαρόνια χονδρά
  • 1 κιλό ανάμεικτο κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • αλάτι-πιπέρι
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ σούπας πελτέ
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • λίγο κίμινο
  • λίγο μαιντανό
  • Κρέμα
  • 1 κιλό γάλα φρέσκο
  • 110 γραμ βούτυρο
  • 4 φλυτζ,του καφέ αλεύρι
  • 1 κούπα του νες καφέ τυρί τριμμένο
  • 3 κρόκους αβγών
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε .
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε λίγο.
  3. Ρίχνουμε και τον κιμά και τον ανακατεύουμε 10 λεπτά στο χαμηλό .
  4. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες τον πελτέ τα μπαχαρικά και λίγο νερό και το σιγοβράζουμε .
  • Κρέμα
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο .
  • Μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρντίζουμε 2 λεπτά προσθέτουμε το γάλα και μόλις πήξει η κρέμα τους κρόκους .
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και το τυρί ανακατεύοντας καλά.
  1. Συναρμολόγηση
  2. Τοποθετούμε στο ταψί τα μισά μακαρόνια ρίχνουμε και 2 με 3 κουταλιές μπεσαμέλ και ανακατευουμε .
  3. Τοποθετούμε τον κιμά από πάνω ,ξανά τα υπόλοιπα μακαρόνια και τέλος την κρέμα και λίγο τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια .
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο μέχρι να το δούμε να ροδίσει !!!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou -Aγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Πεντανόστιμα και ελαφριά -Σουτζουκάκια σκέτα ή με πατάτες !!!

Published

on

Πεντανόστιμα και ελαφριά !!!

Υλικά Σάλτσα

  • 4 με 5 ώριμες ντομάτες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 με 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
  • αλάτι-πιπέρι
  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα τις ντομάτες τριμένες λάδι νερό σκόρδο ένα ξύλο κανέλα .Αλάτι πιπέρι.
  2. Αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα.

Υλικά σουτζουκάκια

  • 500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
  • 5 φρυγανιές
  • 1 ποτηράκι μικρό ούζο με το οποίο μουσκεύομαι τις φρυγανιές
  • κύμινο
  • κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 αυγό
  • σκόρδο
  1. Αναμιγνύουμε τον κιμά με τριμμένη φρυγανιά που μουσκεύομαι με ένα ποτηράκι ούζο προσθέτουμε κύμινο κόκκινο πιπέρι αλάτι ένα αυγό και σκόρδο λιωμένο.
  2. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει.Τα αφήνουμε μισή ώρα ως να μείνουν με πηχτή μελωμενη σάλτσα !!!
  3. Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει πουρέ -ρύζι πιλάφι- ή πατάτες τηγανιτές !!

Kiki Maltezaki

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Τυρόψωμο απόψε το βραδινό μας μοσχομύρισε το σπίτι μας !!!

Published

on

Τυρόψωμο απόψε το βραδινό μας μοσχομύρισε το σπίτι μας !!!

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1γιαουρτι
  • 1/2 φλυτζ ηλιέλαιο
  • 1φλυτζ τυρί άσπρο
  • 1 1/2φλυτζ αλεύρι
  • 1 μπέικιν

εκτελεση

  1. Ανακάτεμα όλα τα υλικά μαζί στο ταψί ..και
  2. Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο 170 20 με 25 λεπτά ανάλογα το φουρνο !!!

Απο την φίλη της σελίδας Dimitra Tsamane

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Copyright © 2019 IGASTRONOMIE.GR | ALL RIGHTS RESERVED.