Connect with us

ΑΛΜΥΡΑ

H καλύτερη ζύμη για πίτσα που έχετε φτιάξει ποτέ – Μια συνταγή του Jamie Oliver

Published

on

H καλύτερη ζύμη για πίτσα που έχετε φτιάξει ποτέ – Μια συνταγή του Jamie Oliver

Ζύμη για πίτσα αφράτη: Σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει πολλές συνταγές για σπιτική ζύμη πίτσας. Ο Jamie Oliver όμως μας αποκαλύπτει τη συνταγή για την καλύτερη ζύμη για πίτσα! Τραγανή, γευστική και εύκολη είναι σίγουρο ότι θα σας ξετρελάνει.

Για τη ζύμη για πίτσα του Jamie Oliver θα χρειαστείτε

  • 800 γρ. ‏δυνατό αλεύρι για ψωμί ή αλεύρι τύπου 00
  • 200 γρ. ‏σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 φακελάκια ‏μαγιά ξηρή
  • 1 κ.σ. ‏αλάτι
  • 1 κ.σ. ‏ζάχαρη
  • 650 ml ‏περίπου χλιαρό νερό
  • 4 κ.σ. ‏ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη με μία κούπα από το νερό και αφήνετε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί.
  2. Αναμιγνύετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι, κάνετε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε την ενεργοποιημένη μαγιά, το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο νερό.
  3. Ανακατεύετε αρχικά με ένα πιρούνι και όταν αρχίζει να σχηματίζεται η ζύμη αρχίζω να τη δουλεύετε με τα χέρια.
  4. Αφού πάρετε μια ωραία, λεία ζύμη την βάζετε σε μπολ που έχω αλευρώσει, την αλευρώνετε και από πάνω και την αφήνω σε ζεστό μέρος (στο φούρνο στους 50C) για μία ώρα περίπου ή όσο πάρει να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Στη συνέχεια ζυμώνετε και πάλι λίγο τη ζύμη να φύγει ο αέρας που έχει μέσα και στο στάδιο αυτό μπορείτε είτε να την καταψύξετε τυλιγμένη σε μεμβράνη είτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως.
  6. Αν τη χρησιμοποιήσετε αμέσως τη χωρίζετε σε κομμάτια ανοίγετε με πλάστη τη ζύμη και τη γεμίζετε με… ότι τραβάει η όρεξη αυτών που περιμένουν να τελειώσετε με τη ζύμη για να φάνε επιτέλους τη πίτσα!
  7. Μερικά έξτρα tips:
  8. Ο Jamie Oliver στο μείγμα της μαγιάς βάζει όλο το νερό και το ελαιόλαδο. Επίσης αναφέρει ότι μπορεί να αντικατασταθεί το σιμιγδάλι με αλεύρι. Στην περίπτωση αυτή ίσως δεν είναι τόσο νόστιμη.

loading...

ΑΛΜΥΡΑ

Κολοκυθοτυρόπιτα …Μια νόστιμη παραδοσιακή Ρουμελιώτικη πιτούλα !!!

Published

on

Κολοκυθοτυρόπιτα με φρέσκα κολοκυθάκια …Μια νόστιμη Ρουμελιώτικη πιτούλα όπως την έκανε η μάνα μου!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

  • 5 μέτρια κολοκυθάκια καθαρισμένα τριμμένα στον τριφτη του κρεμμυδιού και στημένα.
  • Ρίχνουμε μέσα 4 αυγά χτυπημένα λίγο…λίγο λάδι…1 κούπα γάλα……2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χοντρό…και 1 κομμάτι φέτα.( περ.250 γρ.)

Για το φύλλο

  • Μισό κιλό αλεύρι σκληρό
  • Λίγο λάδι
  • Λίγο αλάτι
  • 2.κ.σ.ξίδι και νερό όσο πάρει…
  • Ανοίγουμε 5 φύλλα….2 κάτω 2 στη μέση και ένα πάνω…
  • Λαδώνουμε ένα ταψί νο 38..

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ρουλα Λυρου

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Πολύ αγαπημένες πίτες κασερόπιτες πολύ αφράτες, που λιώνουν στο στόμα !!!

Published

on

Κασέροπιτες για κολατσιό !!!

  •  ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σε λεκάνη μια μαγιά λιωμένη με ένα ποτήρι χλιαρό νερό και δυο κουταλάκια ζάχαρη.
  • Προσθετω ενα ποτηρι ηλιέλαιο και ένα χλιαρό γάλα δυο κουταλάκια αλάτι 700 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις .
  • Τα ζυμώνω.  
  • Αφήνω να φουσκώσει λίγη ώρα.
  • ΓΕΜΙΣΗ
  • γκούντα ρέγκατο λίγο πιπέρι ένα αυγό.
  • Ανοίγω την ζύμη βάζω γέμιση περνάω από πάνω αυγό αφήνω πάλι λίγο και ψήνω σε ταψί με λαδόκολλα στους 180 μέχρι να ροδίσει !!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Palmyra Aristou‎»

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη με υπέροχη τραγανή κρούστα !!!

Published

on

Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη με υπέροχη τραγανή κρούστα !!!

Υλικά

  • 4 κούπες κολοκύθι τριμμένο και στραγγισμένο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 1/4 φέτα
  • 1/4 μυζήθρα φρέσκια
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι ή ότι άλλο έχουμε
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο ή 4 φρέσκα
  • Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο ή άνηθο
  • 2 κούπες αλεύρι φαρίν απ
  • Πιπέρι και λίγη ρίγανη.

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά ανακατεύοντάς τα με το χέρι.
  3. Στρώνουμε σε μία λαδωμένη λαμαρίνα ομοιόμορφα το μείγμα, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί από πάνω, και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά….✓
  4. Εάν θέλουμε να είναι πιο παχιά η πίτα μας τη βάζουμε σε μικρότερο σκεύος.
    Εγώ τη ψήνω σε λαμαρίνα γιατί τη θέλω πιο λεπτή και με πιο τραγανή κρούστα…✓

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Hatzidaki

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Copyright © 2019 IGASTRONOMIE.GR | ALL RIGHTS RESERVED.