Connect with us

ΑΛΜΥΡΑ

Ανοιξιάτικοι πολύχρωμοι νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες !!!

Published

on

Ανοιξιάτικοι πολύχρωμοι νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες !!!

Υλικά :

1 λάχανο μεγάλο που του χωρίζουμε τα φύλλα ως συνήθως.

Για την γέμιση :

  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
  • 1 καρότο τριμμένο,
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα,
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβακια,
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε κυβάκια,
  • 1 κουτί μανιτάρια σε φέτες,
  • 2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα,
  • αλάτι, πιπέρι,
  • λάδι

Για την λεμονάτη σάλτσα :

  • 1 με 2 φλιτζάνια ζουμί από το φαγητό,
  • 1 κουταλιά κορν φλαουρ, χυμός λεμονιού
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Σε κάθε φύλλο βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε.
  2. Στρώνουμε φύλλα στον πάτο της κατσαρόλας και βάζουμε πάνω τους ντολμάδες.
  3. Τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο.
  4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ένα καρότο σε κύβους, λίγο άνηθο ψιλοκομμένο, νερό που να σκεπάζει τους ντολμάδες, λάδι. τους σιγοβράζουμε.
  5. Αφήνουμε να μείνει ένα με δύο φλιτζάνια ζουμί.
  6. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε χυμό λεμονιού και το ρίχνομαι στην κατσαρόλα.
  7. Βράζουμε για δυο λεπτά.

Συνταγή από Reggina Filippou-

loading...

ΑΛΜΥΡΑ

Κολοκυθοτυρόπιτα …Μια νόστιμη παραδοσιακή Ρουμελιώτικη πιτούλα !!!

Published

on

Κολοκυθοτυρόπιτα με φρέσκα κολοκυθάκια …Μια νόστιμη Ρουμελιώτικη πιτούλα όπως την έκανε η μάνα μου!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

  • 5 μέτρια κολοκυθάκια καθαρισμένα τριμμένα στον τριφτη του κρεμμυδιού και στημένα.
  • Ρίχνουμε μέσα 4 αυγά χτυπημένα λίγο…λίγο λάδι…1 κούπα γάλα……2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χοντρό…και 1 κομμάτι φέτα.( περ.250 γρ.)

Για το φύλλο

  • Μισό κιλό αλεύρι σκληρό
  • Λίγο λάδι
  • Λίγο αλάτι
  • 2.κ.σ.ξίδι και νερό όσο πάρει…
  • Ανοίγουμε 5 φύλλα….2 κάτω 2 στη μέση και ένα πάνω…
  • Λαδώνουμε ένα ταψί νο 38..

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ρουλα Λυρου

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Πολύ αγαπημένες πίτες κασερόπιτες πολύ αφράτες, που λιώνουν στο στόμα !!!

Published

on

Κασέροπιτες για κολατσιό !!!

  •  ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σε λεκάνη μια μαγιά λιωμένη με ένα ποτήρι χλιαρό νερό και δυο κουταλάκια ζάχαρη.
  • Προσθετω ενα ποτηρι ηλιέλαιο και ένα χλιαρό γάλα δυο κουταλάκια αλάτι 700 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις .
  • Τα ζυμώνω.  
  • Αφήνω να φουσκώσει λίγη ώρα.
  • ΓΕΜΙΣΗ
  • γκούντα ρέγκατο λίγο πιπέρι ένα αυγό.
  • Ανοίγω την ζύμη βάζω γέμιση περνάω από πάνω αυγό αφήνω πάλι λίγο και ψήνω σε ταψί με λαδόκολλα στους 180 μέχρι να ροδίσει !!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Palmyra Aristou‎»

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη με υπέροχη τραγανή κρούστα !!!

Published

on

Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη με υπέροχη τραγανή κρούστα !!!

Υλικά

  • 4 κούπες κολοκύθι τριμμένο και στραγγισμένο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 1/4 φέτα
  • 1/4 μυζήθρα φρέσκια
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι ή ότι άλλο έχουμε
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο ή 4 φρέσκα
  • Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο ή άνηθο
  • 2 κούπες αλεύρι φαρίν απ
  • Πιπέρι και λίγη ρίγανη.

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά ανακατεύοντάς τα με το χέρι.
  3. Στρώνουμε σε μία λαδωμένη λαμαρίνα ομοιόμορφα το μείγμα, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί από πάνω, και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά….✓
  4. Εάν θέλουμε να είναι πιο παχιά η πίτα μας τη βάζουμε σε μικρότερο σκεύος.
    Εγώ τη ψήνω σε λαμαρίνα γιατί τη θέλω πιο λεπτή και με πιο τραγανή κρούστα…✓

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Hatzidaki

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Copyright © 2019 IGASTRONOMIE.GR | ALL RIGHTS RESERVED.