Connect with us

ΑΛΜΥΡΑ

Μαγειρίτσα που δεν την αλλάζω με καμία!!! Και σίγουρα αν την δοκιμάσετε κι εσείς θα φτιάχνετε μόνο αυτήν !!!!!

Published

on

Μαγειρίτσα που δεν την αλλάζω με καμία!!! Και σίγουρα αν την δοκιμάσετε κι εσείς θα φτιάχνετε μόνο αυτήν !!!!!
Συνταγή ετών από γιαγιά από την Αμοργό ..
Μπορείτε αντί για συκωταριά να βάλετε Μανιτάρια όπως κάνω κι εγώ και να ακολουθήσετε ακριβώς τις οδηγίες -Είναι υπέροχη και με μανιτάρια με ίδια γεύση -!!!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συκωταριά
  • αλάτι
  • λεμόνι
  • 1\2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο καλό ή φυτίνη
  • 1\2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • 1 γεμάτη κουταλιά σούπας αλεύρι
  • 8 φλυτζάνια τσαγιού νερό ,η ζωμό κρέατος [δεν είναι πολύ πολύ πήζει]
  • 4-5 γεμάτες κουταλιές σούπας ρύζι [Καρολίνα].

Αβγολέμονο

  • 2 αβγά
  • 2 λεμόνια
  • μαϊντανό για το σερβίρισμα.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

  1. Πλένετε την συκωταριά και την ρίχνετε σε νερό που βράζει .
  2. Αφήνετε να βράσει 5-7 λεπτά,την στραγγίζετε και την βουτάτε σε κρύο νερό.
  3. Την κόβετε σε πολύ μικρά κομματάκια
  4. Ζεσταίνετε στην κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρεται τα εντόσθια μερικά λεπτά,προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο ψιλοκομμένα λίγο αλάτι και πιπέρι.Τα φέρνετε μια βόλτα και ραντίζετε με την 1 κουταλιά αλεύρι [δίνει βελούδινη γεύση και την πήζει ελαφρώς]
  5. Ρίχνετε το νερό ,η το ζωμό [μπορείτε να τον φτιάξετε κι από σπιτικό κύβο knor βάζω 2 κύβους κρέατος βιολογικούς ] και σιγοβράζεται περίπου 35 λεπτά.
  6. Προσθέστε το ρύζι και βράστε για 10-15 περίπου λεπτά. και »δένετε»το ζωμό με το αβγολέμονο .
  7. Ένας πολύ επιτυχημένος τρόπος και δεν κόβει ΠΟΤΕ το αβγολέμονο είναι να βάλετε τα αβγά ολόκληρα στο μούλτι [κρόκο και ασπράδι] και τον χυμό λεμονιού μαζί να τα χτυπήσετε και να τα ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα με το φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα δεξιά κι αριστερά ,επιτυχία 100%.
  8. Και αν δεν έχετε ζωμό κρέατος διαλύεται 2 κύβους σε 7 φλυτζάνια τσαγιού νερό.
  9. Σερβίρετε την μαγειρίτσα πασπαλισμένη με μαϊντανό ψιλοκομμένο .
  10. Εγώ μαζί με το λεμόνι και τα αβγά βάζω κι εδώ 1 κουταλιά κοφτή αλεύρι και τα χτυπώ όλα μαζί γίνετε τέλεια!!!
  11. ΣΗΜ..Αν θέλετε μαζί με την συκωταριά μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα έντερα αρνιού τα οποία θα πλύνετε πολύ καλά θα τα γυρίσετε με ένα μολύβι και θα τα τρίψετε με αλάτι και χυμό λεμονιού .[εγώ δεν βάζω ] Καλή Ανάσταση Καλό Πάσχα σε όλους!!!
  12. Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

loading...

ΑΛΜΥΡΑ

Φτιάχνουμε πολύ ωραίο παστίτσιο !!!

Published

on

Φτιάχνουμε πολύ ωραίο παστίτσιο !!!

  • Υλικά και Εκτέλεση
  • 1 πακέτο μακαρόνια χονδρά
  • 1 κιλό ανάμεικτο κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • αλάτι-πιπέρι
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ σούπας πελτέ
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • λίγο κίμινο
  • λίγο μαιντανό
  • Κρέμα
  • 1 κιλό γάλα φρέσκο
  • 110 γραμ βούτυρο
  • 4 φλυτζ,του καφέ αλεύρι
  • 1 κούπα του νες καφέ τυρί τριμμένο
  • 3 κρόκους αβγών
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε .
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε λίγο.
  3. Ρίχνουμε και τον κιμά και τον ανακατεύουμε 10 λεπτά στο χαμηλό .
  4. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες τον πελτέ τα μπαχαρικά και λίγο νερό και το σιγοβράζουμε .
  • Κρέμα
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο .
  • Μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρντίζουμε 2 λεπτά προσθέτουμε το γάλα και μόλις πήξει η κρέμα τους κρόκους .
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και το τυρί ανακατεύοντας καλά.
  1. Συναρμολόγηση
  2. Τοποθετούμε στο ταψί τα μισά μακαρόνια ρίχνουμε και 2 με 3 κουταλιές μπεσαμέλ και ανακατευουμε .
  3. Τοποθετούμε τον κιμά από πάνω ,ξανά τα υπόλοιπα μακαρόνια και τέλος την κρέμα και λίγο τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια .
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο μέχρι να το δούμε να ροδίσει !!!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou -Aγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Πεντανόστιμα και ελαφριά -Σουτζουκάκια σκέτα ή με πατάτες !!!

Published

on

Πεντανόστιμα και ελαφριά !!!

Υλικά Σάλτσα

  • 4 με 5 ώριμες ντομάτες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 με 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
  • αλάτι-πιπέρι
  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα τις ντομάτες τριμένες λάδι νερό σκόρδο ένα ξύλο κανέλα .Αλάτι πιπέρι.
  2. Αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα.

Υλικά σουτζουκάκια

  • 500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
  • 5 φρυγανιές
  • 1 ποτηράκι μικρό ούζο με το οποίο μουσκεύομαι τις φρυγανιές
  • κύμινο
  • κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 αυγό
  • σκόρδο
  1. Αναμιγνύουμε τον κιμά με τριμμένη φρυγανιά που μουσκεύομαι με ένα ποτηράκι ούζο προσθέτουμε κύμινο κόκκινο πιπέρι αλάτι ένα αυγό και σκόρδο λιωμένο.
  2. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει.Τα αφήνουμε μισή ώρα ως να μείνουν με πηχτή μελωμενη σάλτσα !!!
  3. Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει πουρέ -ρύζι πιλάφι- ή πατάτες τηγανιτές !!

Kiki Maltezaki

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Τυρόψωμο απόψε το βραδινό μας μοσχομύρισε το σπίτι μας !!!

Published

on

Τυρόψωμο απόψε το βραδινό μας μοσχομύρισε το σπίτι μας !!!

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1γιαουρτι
  • 1/2 φλυτζ ηλιέλαιο
  • 1φλυτζ τυρί άσπρο
  • 1 1/2φλυτζ αλεύρι
  • 1 μπέικιν

εκτελεση

  1. Ανακάτεμα όλα τα υλικά μαζί στο ταψί ..και
  2. Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο 170 20 με 25 λεπτά ανάλογα το φουρνο !!!

Απο την φίλη της σελίδας Dimitra Tsamane

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Copyright © 2019 IGASTRONOMIE.GR | ALL RIGHTS RESERVED.