Connect with us

ΑΛΜΥΡΑ

Τυρόψωμο απόψε το βραδινό μας μοσχομύρισε το σπίτι μας !!!

Published

on

Τυρόψωμο απόψε το βραδινό μας μοσχομύρισε το σπίτι μας !!!

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1γιαουρτι
  • 1/2 φλυτζ ηλιέλαιο
  • 1φλυτζ τυρί άσπρο
  • 1 1/2φλυτζ αλεύρι
  • 1 μπέικιν

εκτελεση

  1. Ανακάτεμα όλα τα υλικά μαζί στο ταψί ..και
  2. Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο 170 20 με 25 λεπτά ανάλογα το φουρνο !!!

Απο την φίλη της σελίδας Dimitra Tsamane

loading...

ΑΛΜΥΡΑ

Φτιάχνουμε πολύ ωραίο παστίτσιο !!!

Published

on

Φτιάχνουμε πολύ ωραίο παστίτσιο !!!

  • Υλικά και Εκτέλεση
  • 1 πακέτο μακαρόνια χονδρά
  • 1 κιλό ανάμεικτο κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • αλάτι-πιπέρι
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ σούπας πελτέ
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • λίγο κίμινο
  • λίγο μαιντανό
  • Κρέμα
  • 1 κιλό γάλα φρέσκο
  • 110 γραμ βούτυρο
  • 4 φλυτζ,του καφέ αλεύρι
  • 1 κούπα του νες καφέ τυρί τριμμένο
  • 3 κρόκους αβγών
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε .
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε λίγο.
  3. Ρίχνουμε και τον κιμά και τον ανακατεύουμε 10 λεπτά στο χαμηλό .
  4. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες τον πελτέ τα μπαχαρικά και λίγο νερό και το σιγοβράζουμε .
  • Κρέμα
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο .
  • Μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρντίζουμε 2 λεπτά προσθέτουμε το γάλα και μόλις πήξει η κρέμα τους κρόκους .
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και το τυρί ανακατεύοντας καλά.
  1. Συναρμολόγηση
  2. Τοποθετούμε στο ταψί τα μισά μακαρόνια ρίχνουμε και 2 με 3 κουταλιές μπεσαμέλ και ανακατευουμε .
  3. Τοποθετούμε τον κιμά από πάνω ,ξανά τα υπόλοιπα μακαρόνια και τέλος την κρέμα και λίγο τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια .
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο μέχρι να το δούμε να ροδίσει !!!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou -Aγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Πεντανόστιμα και ελαφριά -Σουτζουκάκια σκέτα ή με πατάτες !!!

Published

on

Πεντανόστιμα και ελαφριά !!!

Υλικά Σάλτσα

  • 4 με 5 ώριμες ντομάτες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 με 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
  • αλάτι-πιπέρι
  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα τις ντομάτες τριμένες λάδι νερό σκόρδο ένα ξύλο κανέλα .Αλάτι πιπέρι.
  2. Αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα.

Υλικά σουτζουκάκια

  • 500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
  • 5 φρυγανιές
  • 1 ποτηράκι μικρό ούζο με το οποίο μουσκεύομαι τις φρυγανιές
  • κύμινο
  • κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 αυγό
  • σκόρδο
  1. Αναμιγνύουμε τον κιμά με τριμμένη φρυγανιά που μουσκεύομαι με ένα ποτηράκι ούζο προσθέτουμε κύμινο κόκκινο πιπέρι αλάτι ένα αυγό και σκόρδο λιωμένο.
  2. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει.Τα αφήνουμε μισή ώρα ως να μείνουν με πηχτή μελωμενη σάλτσα !!!
  3. Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει πουρέ -ρύζι πιλάφι- ή πατάτες τηγανιτές !!

Kiki Maltezaki

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Η πίτα της ..τεμπελιάς .Νόστιμη Χωρίς φύλλο στα γρήγορα και πολύ εύκολα !!!

Published

on

Η πίτα της ..τεμπελιάς .Νόστιμη Χωρίς φύλλο στα γρήγορα και πολύ εύκολα !!!

Υλικά

  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400 γρ. Φέτα
  • 250 γρ. Ανθότυρο
  • 150 γραμμάρια γραβιέρα ή κασέρι
  • από πάνω και σουσάμι.
  1. Όλα τα υλικά μαζί σε έναν χυλό ούτε σφιχτό αλλά ούτε αραιό.
  2. Στο τέλος από πάνω το σκληρό τυρί και το σουσάμι.
  3. Λεπτή στρώση για να τραγανίσει.
  4. 200 βαθμοί 3/4 της ώρας.
  5. Καλή επιτυχία.

Κικη Τριλυρακη

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Copyright © 2019 IGASTRONOMIE.GR | ALL RIGHTS RESERVED.