Connect with us

ΑΛΜΥΡΑ

Πεντανόστιμα και ελαφριά -Σουτζουκάκια σκέτα ή με πατάτες !!!

Published

on

Πεντανόστιμα και ελαφριά !!!

Υλικά Σάλτσα

  • 4 με 5 ώριμες ντομάτες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 με 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
  • αλάτι-πιπέρι
  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα τις ντομάτες τριμένες λάδι νερό σκόρδο ένα ξύλο κανέλα .Αλάτι πιπέρι.
  2. Αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα.

Υλικά σουτζουκάκια

  • 500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
  • 5 φρυγανιές
  • 1 ποτηράκι μικρό ούζο με το οποίο μουσκεύομαι τις φρυγανιές
  • κύμινο
  • κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 αυγό
  • σκόρδο
  1. Αναμιγνύουμε τον κιμά με τριμμένη φρυγανιά που μουσκεύομαι με ένα ποτηράκι ούζο προσθέτουμε κύμινο κόκκινο πιπέρι αλάτι ένα αυγό και σκόρδο λιωμένο.
  2. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει.Τα αφήνουμε μισή ώρα ως να μείνουν με πηχτή μελωμενη σάλτσα !!!
  3. Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει πουρέ -ρύζι πιλάφι- ή πατάτες τηγανιτές !!

Kiki Maltezaki

loading...

ΑΛΜΥΡΑ

Κολοκυθοτυρόπιτα …Μια νόστιμη παραδοσιακή Ρουμελιώτικη πιτούλα !!!

Published

on

Κολοκυθοτυρόπιτα με φρέσκα κολοκυθάκια …Μια νόστιμη Ρουμελιώτικη πιτούλα όπως την έκανε η μάνα μου!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

  • 5 μέτρια κολοκυθάκια καθαρισμένα τριμμένα στον τριφτη του κρεμμυδιού και στημένα.
  • Ρίχνουμε μέσα 4 αυγά χτυπημένα λίγο…λίγο λάδι…1 κούπα γάλα……2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χοντρό…και 1 κομμάτι φέτα.( περ.250 γρ.)

Για το φύλλο

  • Μισό κιλό αλεύρι σκληρό
  • Λίγο λάδι
  • Λίγο αλάτι
  • 2.κ.σ.ξίδι και νερό όσο πάρει…
  • Ανοίγουμε 5 φύλλα….2 κάτω 2 στη μέση και ένα πάνω…
  • Λαδώνουμε ένα ταψί νο 38..

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ρουλα Λυρου

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Πολύ αγαπημένες πίτες κασερόπιτες πολύ αφράτες, που λιώνουν στο στόμα !!!

Published

on

Κασέροπιτες για κολατσιό !!!

  •  ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σε λεκάνη μια μαγιά λιωμένη με ένα ποτήρι χλιαρό νερό και δυο κουταλάκια ζάχαρη.
  • Προσθετω ενα ποτηρι ηλιέλαιο και ένα χλιαρό γάλα δυο κουταλάκια αλάτι 700 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις .
  • Τα ζυμώνω.  
  • Αφήνω να φουσκώσει λίγη ώρα.
  • ΓΕΜΙΣΗ
  • γκούντα ρέγκατο λίγο πιπέρι ένα αυγό.
  • Ανοίγω την ζύμη βάζω γέμιση περνάω από πάνω αυγό αφήνω πάλι λίγο και ψήνω σε ταψί με λαδόκολλα στους 180 μέχρι να ροδίσει !!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Palmyra Aristou‎»

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη με υπέροχη τραγανή κρούστα !!!

Published

on

Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη με υπέροχη τραγανή κρούστα !!!

Υλικά

  • 4 κούπες κολοκύθι τριμμένο και στραγγισμένο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 1/4 φέτα
  • 1/4 μυζήθρα φρέσκια
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι ή ότι άλλο έχουμε
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο ή 4 φρέσκα
  • Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο ή άνηθο
  • 2 κούπες αλεύρι φαρίν απ
  • Πιπέρι και λίγη ρίγανη.

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά ανακατεύοντάς τα με το χέρι.
  3. Στρώνουμε σε μία λαδωμένη λαμαρίνα ομοιόμορφα το μείγμα, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί από πάνω, και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά….✓
  4. Εάν θέλουμε να είναι πιο παχιά η πίτα μας τη βάζουμε σε μικρότερο σκεύος.
    Εγώ τη ψήνω σε λαμαρίνα γιατί τη θέλω πιο λεπτή και με πιο τραγανή κρούστα…✓

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Hatzidaki

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Copyright © 2019 IGASTRONOMIE.GR | ALL RIGHTS RESERVED.