Connect with us

ΑΛΜΥΡΑ

Τηγανόψωμα γεμιστά με φέτα –Φανταστικά και εύκολα !!!

Published

on

Διαφήμιση

Τηγανόψωμα γεμιστά με φέτα !!!

Υλικά:

  • 1 kg αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 700 γρ. Φέτα τριμμένη με το χέρι
  • Μισό κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 2μιση φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 2 κουτ.κοφτές γλυκού αλάτι
  • 1 κοφτή γλ.ζάχαρη
  1. Απλή παραδοσιακή συνταγή μα τόσο νόστιμη!
  2. Ρίχνω σε λεκανίτσα τη μαγιά το χλιαρό νερό τη ζάχαρη το λάδι το αλάτι και ανακατεύω αφήνω 5 λεπτά.
  3. Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνω ωσότου γίνει μια εύπλαστη ζύμη και δεν κολλάει αν χρειαστεί λίγο λαδάκι ακόμα προσθέτουμε.
  4. Σκεπάζω με πετσέτα και αφήνω 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
  5. Παίρνω ζύμη σχεδόν στο μέγεθος της γροθιάς και με άπλες κινήσεις με πλάστη ανοίγω φύλλα όσο στο μέγεθος του τηγανιού (δε χρειάζεται ιδιαίτερη μαεστρία).
  6. Στο ένα φύλλο ρίχνω πολύ λίγο ελαιόλαδο βάζω φέτα τριμμένη με το μάτι και βάζω από πάνω το άλλο φύλλο και κλείνω πολύ καλά γύρω γύρω πατώντας με τα δάχτυλα (εννοείται μπορείτε να φτιάξετε με ότι γέμιση θέλετε ή σκέτα)

Σε τηγάνι με ηλιέλαιο και μέτρια φωτιά μόλις ροδοκοκκινίσουν γυρνάω και από την άλλη πλευρά κ τοποθετώ σε πιάτο με χαρτί κουζίνας.
Βγήκαν 8 Μεγάλα τηγανόψωμα!

Συνταγή από Karolina Mega‎

loading...

ΑΛΜΥΡΑ

Φτιάξτε ένα νόστιμο ρύζι με πολλά λαχανικά, Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο !!!

Published

on

Διαφήμιση

Φτιάξτε ένα νόστιμο ρύζι με πολλά λαχανικά, Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο !!!

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρύζι 2 1/2 κούπες του τσαγιού μακρύκοκο,αμερικάνικο.
  • Το βράζετε από το βράδυ με οδηγίες στο σακουλάκι και το αφήνετε να στραγγίξει σκεπασμένο με ένα πιάτο στο σουρωτήρι.
  • Το πρωί κάνετε με 2 αυγά μια ομελέτα και τη κόβετε μικρά κομμάτια.
  • 2 μεγάλες πράσινες πιπεριές λεπτές λωρίδες.
  • 2 κρεμμύδια λωρίδες ψιλοκομμένα.
  • Καρότα όσα θέλετε ψιλοκομμένα.
  • Μπέικον όσο θέλετε ψιλοκομμένο.
  • Σε γουόκ,όποιος δεν έχει μεγάλο τηγάνι βαθύ…τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια μετά τις πιπεριές και το μπέικον και το καρότο.
  • Αφού έχουν μαλακώσει ρίχνετε το ρύζι και αρχίζετε να ανακατεύετε.
  • Μόλις έχει γίνει ομοιόμορφο ρίχνετε τα κομμάτια ομελέτα και ΚΑΡΥ όσο θέλετε.
  • Ανακατεύετε.
  • Όταν θα ρίξετε το ρύζι έχετε σβήσει το μάτι της κουζίνας.
  • Τώρα όποιος θέλει βάζει ότι χρώμα πιπεριές του αρέσει.
  • Επίσης γίνετε με κοτόπουλο βρασμένο αντί μπέικον και νηστίσιμο με γαρίδες.
  • Είναι υπέροχο για τραπέζι και σε φόρμα.Καλή σας επιτυχία.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Παναγιωτα Γερουλη ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Τέλειοι Κολοκυθοκεφτέδες, ψημένοι στο φούρνο σε λαδόκολλα ..άααλλο πράγμα η γεύση τους !!!

Published

on

Διαφήμιση

Σήμερα είχαμε κολοκυθοκεφτέδες, ψημένοι στο φούρνο σε λαδόκολλα,

Κολοκυθοκεφτέδες
ΥΛΙΚΆ

  • 1 κιλό κολοκύθια μεγάλα
  • 1 καρότο
  • 1 πατάτα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 αυγά
  • Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κούπα και κάτι αλεύρι φαρίν απ
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι
  • 200 γρ. φέτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα κολοκύθια τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν
  2. Στη συνέχεια τα στύβουμε σε μία καθαρή πετσέτα πολύ καλά.\
  3. Τρίβουμε και τα υπόλοιπα, καρότο, πατάτα, κρεμμύδι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο…
  5. Κατόπιν λαδώνουμε τα δάκτυλα, φτιάχνουμε σε κεφτέδες και τους τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα…
  6. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν…✓
  7. Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Hatzidaki

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Κολοκυθοτυρόπιτα …Μια νόστιμη παραδοσιακή Ρουμελιώτικη πιτούλα !!!

Published

on

Διαφήμιση

Κολοκυθοτυρόπιτα με φρέσκα κολοκυθάκια …Μια νόστιμη Ρουμελιώτικη πιτούλα όπως την έκανε η μάνα μου!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

  • 5 μέτρια κολοκυθάκια καθαρισμένα τριμμένα στον τριφτη του κρεμμυδιού και στημένα.
  • Ρίχνουμε μέσα 4 αυγά χτυπημένα λίγο…λίγο λάδι…1 κούπα γάλα……2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χοντρό…και 1 κομμάτι φέτα.( περ.250 γρ.)

Για το φύλλο

  • Μισό κιλό αλεύρι σκληρό
  • Λίγο λάδι
  • Λίγο αλάτι
  • 2.κ.σ.ξίδι και νερό όσο πάρει…
  • Ανοίγουμε 5 φύλλα….2 κάτω 2 στη μέση και ένα πάνω…
  • Λαδώνουμε ένα ταψί νο 38..

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ρουλα Λυρου

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ