Connect with us

ΑΛΜΥΡΑ

Τηγανόψωμα γεμιστά με φέτα –Φανταστικά και εύκολα !!!

Published

on

Τηγανόψωμα γεμιστά με φέτα !!!

Υλικά:

  • 1 kg αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 700 γρ. Φέτα τριμμένη με το χέρι
  • Μισό κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 2μιση φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 2 κουτ.κοφτές γλυκού αλάτι
  • 1 κοφτή γλ.ζάχαρη
  1. Απλή παραδοσιακή συνταγή μα τόσο νόστιμη!
  2. Ρίχνω σε λεκανίτσα τη μαγιά το χλιαρό νερό τη ζάχαρη το λάδι το αλάτι και ανακατεύω αφήνω 5 λεπτά.
  3. Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνω ωσότου γίνει μια εύπλαστη ζύμη και δεν κολλάει αν χρειαστεί λίγο λαδάκι ακόμα προσθέτουμε.
  4. Σκεπάζω με πετσέτα και αφήνω 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
  5. Παίρνω ζύμη σχεδόν στο μέγεθος της γροθιάς και με άπλες κινήσεις με πλάστη ανοίγω φύλλα όσο στο μέγεθος του τηγανιού (δε χρειάζεται ιδιαίτερη μαεστρία).
  6. Στο ένα φύλλο ρίχνω πολύ λίγο ελαιόλαδο βάζω φέτα τριμμένη με το μάτι και βάζω από πάνω το άλλο φύλλο και κλείνω πολύ καλά γύρω γύρω πατώντας με τα δάχτυλα (εννοείται μπορείτε να φτιάξετε με ότι γέμιση θέλετε ή σκέτα)

Σε τηγάνι με ηλιέλαιο και μέτρια φωτιά μόλις ροδοκοκκινίσουν γυρνάω και από την άλλη πλευρά κ τοποθετώ σε πιάτο με χαρτί κουζίνας.
Βγήκαν 8 Μεγάλα τηγανόψωμα!

Συνταγή από Karolina Mega‎

loading...

ΑΛΜΥΡΑ

Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη με υπέροχη τραγανή κρούστα !!!

Published

on

Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη με υπέροχη τραγανή κρούστα !!!

Υλικά

  • 4 κούπες κολοκύθι τριμμένο και στραγγισμένο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 1/4 φέτα
  • 1/4 μυζήθρα φρέσκια
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι ή ότι άλλο έχουμε
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο ή 4 φρέσκα
  • Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο ή άνηθο
  • 2 κούπες αλεύρι φαρίν απ
  • Πιπέρι και λίγη ρίγανη.

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά ανακατεύοντάς τα με το χέρι.
  3. Στρώνουμε σε μία λαδωμένη λαμαρίνα ομοιόμορφα το μείγμα, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί από πάνω, και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά….✓
  4. Εάν θέλουμε να είναι πιο παχιά η πίτα μας τη βάζουμε σε μικρότερο σκεύος.
    Εγώ τη ψήνω σε λαμαρίνα γιατί τη θέλω πιο λεπτή και με πιο τραγανή κρούστα…✓

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Hatzidaki

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Μοσχαράκι λεμονάτο με λαχανικά !!!

Published

on

Μοσχαράκι λεμονάτο με λαχανικά !!!

Υλικά

  • 1200γρ. μοσχάρι ελιά ή χτένι σε μέτρια κομμάτια 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες 1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 1-2 λεμόνια το χυμό 1 κουτ. γλυκού ρίγανη αλάτι, πιπέρι Για τη γαρνιτούρα 4 πατάτες σε μεγάλους κύβους 2 καρότα σε χοντρές φέτες

Διαδικασία

  1. Βάζετε στη φωτιά μια βαριά κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και μετά τα κομμάτια του κρέατος. Όταν ροδίσουν από τη μια τα γυρίσετε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αλατοπιπερώνετε και αφού ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές το βγάζετε στην άκρη σε μια πιατέλα.
  2. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά.
  3. Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε όλα μαζί για 1 λεπτό.
  4. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα πασπαλίζετε με τη ρίγανη και προσθέτετε ζεστό νερό να σκεπαστεί καλά το κρέας.
  5. Βράζετε σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για μία ώρα τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσει το κρέας αρκετά καλά.
  6. Ετοιμάζετε τις πατάτες και τα καρότα, τα βάζετε σε λεκανίτσα και αλατοπιπερώνετε.
  7. Ανακατεύετε καλά και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανάμεσα από τα κομμάτια του κρέατος. Περιχύνετε το φαγητό με το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτετε επιπλέον νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει καλά το κρέας, να μαγειρευτούν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.

Tips

  1. Σημείωση *Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να μαγειρέψετε κατσικάκι ή αρνάκι. *Μπορείτε να μαγειρέψετε το φαγητό χωρίς πατάτες και καρότα. Σε αυτή την περίπτωση θα αφήσετε το κρέας να μαγειρευτεί πολύ καλά, προσθέτοντας επιπλέον νερό -αν είναι απαραίτητο- και 15 λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά θα προσθέσετε το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, θα κουνήσετε καλά την κατσαρόλα να πάει παντού και θα περιμένετε να μείνει το φαγητό με μια ωραία δεμένη σάλτσα. Θα το συνοδεύσετε με πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
  2. Το σπαγγέτι είναι μια ακόμη καλή γαρνιτούρα. *Μπορείτε μέσα στο νερό να διαλύσετε 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ή 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά.

Από την φίλη μου Vana Zouka
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Φτιάξτε τα πανεύκολα και θα ξετρελαθούν ολοι !!! Τυροπιτσάκια αφράτα φανταστικά μια ευκολη λυση για την παραλια!!!

Published

on

Φτιάξτε τα πανεύκολα και θα ξετρελαθούν ολοι !!! Τυροπιτσάκια αφράτα φανταστικά μια ευκολη λυση για την παραλια!!!

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 200γρ.μισο φλυτζάνι καλαμποκελαιο
  • 500 γρ.φαρινα
  • 2 αυγά

εκτελεση

  • Μέσα στη ζύμη τυρί 400 γρ. και ψιλοκομμένσ αλλαντικά ότι θέλετε.
  • Ζυμωνουμε όλα μαζί….έκανα δύο δόσεις…την μια με τυρί και στην υπόλοιπη ζύμη πρόσθεσα μέσα τα αλλαντικά πλάθοντας μπαλάκια, που τα πέρασα με αυγό από πάνω .
  • Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά ..ο καθένας ξέρει το φούρνο του Έγιναν πολύ αφράτα !

Συνταγή από Theodosia Halvatzh

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Copyright © 2019 IGASTRONOMIE.GR | ALL RIGHTS RESERVED.