Connect with us

ΑΛΜΥΡΑ

Εύκολες, νόστιμες, αφράτες τυρόπιτες τηγανιού Είναι τόσο εύκολες και τόσο νόστιμες που συστήνω ανεπιφύλακτα να τις δοκιμάσετε:

Published

on

Διαφήμιση

Εύκολες, νόστιμες, αφράτες τυρόπιτες τηγανιού Είναι τόσο εύκολες και τόσο νόστιμες που συστήνω ανεπιφύλακτα να τις δοκιμάσετε:

Υλικά:

  • Α. Για τη ζύμη (για 20-25 πίτες )
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά των 8 γραμμαρίων ή ένα κύβο φρέσκιας μαγιάς 25 gr
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κοφτό κουταλάκι
  • αλάτι
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο (έλεγε 1 φλιτζανάκι του ελληνικού
  • καφέ και το αντίστοιχο ήταν 1/3 της
  • δοσομετρικής κούπας)
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη (ήταν 600 γραμμάρια ακριβώς αυτή τη φορά!).
  • Β. Για τη γέμιση
  • ½ κιλό φέτα
  • Λίγο γάλα για να μαλακώσουμε τη φέτα ( 2-3 κουταλιές ανάλογα με το πόσο σκληρή είναι)

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Επί το έργον:

  • Βάζουμε σε μπολ ανάμειξης τα υγρά υλικά της ζύμης και
    προσθέτουμε τη μαγιά , τη ζάχαρη και το αλάτι. Αναμειγνύουμε και βάζουμε και το
    αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να κολλά στα χέρια μας και στη λεκάνη στην αρχή. Δεν βάζουμε πολύ αλεύρι.
  • Ζυμώνουμε λίγη ώρα μέχρι σχεδόν να ξεκολλά από τα τοιχώματα της λεκάνης (πάλι θα κολλάει ελαφρά αλλά όχι όσο στην αρχή).
  • Την αφήνουμε να ξεκουραστεί όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  • Τρίβουμε την φέτα
    στον τρίφτη της ντομάτας και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές γάλα πατώντας τη με ένα
    πιρούνι για να γίνει σαν σφικτή κρέμα. Δεν πρέπει όμως να είναι υδαρής γιατί θα
    τρυπάει το ζυμάρι μας.
  • Παίρνουμε κομμάτια στο μέγεθος μανταρινιού, τα ζυμώνουμε να
    μην κολλάνε , τα ανοίγουμε στο χέρι μας και βάζουμε μια
    γεμάτη κουταλιά γέμιση.
  • Τα κλείνουμε σαν πουγκάκια φροντίζοντας να κλειστεί
    πολύ καλά στο εσωτερικό τους η γέμιση και τα πατάμε με το χέρι μας να πλατύνουν
    φροντίζοντας να μείνουν κυκλικά.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ή
    βαμβακερή πετσέτα και τα σκεπάζουμε με μια άλλη πετσέτα για να ανεβούν. Εγώ για
    να συντομεύσω τη διαδικασία, άναψα στους 50 βαθμούς το φούρνο, τον έσβησα και
    έβαλα μέσα το ταψάκι μου.
  • Όταν ανεβούν, βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν κάψει (χωρίς
    να καπνίζει) βάζουμε λίγες λίγες τις πίτες μας. Τις ξεκολλάμε προσεκτικά από το χαρτί ή την πετσέτα για να μη τρυπήσουν.
  • Τις τηγανίζουμε κι από τις δύο πλευρές . Τις γυρίζουμε χωρίς να τις τρυπήσουμε.
  • Τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας, να φύγει το περίσσιο λάδι.
    Σερβίρονται ζεστές, χλιαρές, σε θερμοκρασία δωματίου , κοινώς όπως νάναι…

Παρατηρήσεις:

  • 1)Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξινομυζήθρα
    ή άλλο μαλακό τυρί αλλά όχι πολύ υγρό για να μη τρυπάει η ζύμη μας. Μπορούμε πάντα να τις σερβίρουμε με μέλι ή αχνοζάχαρη και κανέλα.
  • 2)Σε όλες τις πίτες μπορεί ανάλογα με το μέγεθος
    και τις ποσότητες της γέμισης που
    χρησιμοποιούμε να περισσέψει ζύμη ή γέμιση. Γι αυτό καλό είναι να χωρίζουμε με
    το μάτι ή «στο περίπου» τη ζύμη και τη γέμισή μας.
    Αυτή τη φορά περίσσεψε λίγη ζύμη και έφτιαξα δυο όλα κι όλα πιτάκια με γέμιση μαρμελάδα κυδώνι!
    3)Για να είναι νόστιμες αυτές οι πίτες πρέπει
    πραγματικά να είναι αγνιά η ζύμη. Αν γίνει σφικτή, δεν τηγανίζονται μέχρι το
    εσωτερικό τους και λαδοπίνουν.
  • $) Την επόμενη φορά θα ψήσω μερικές στο φούρνο και θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.
    cretangastronomy.gr

loading...

ΑΛΜΥΡΑ

Φτιάξτε ένα νόστιμο ρύζι με πολλά λαχανικά, Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο !!!

Published

on

Διαφήμιση

Φτιάξτε ένα νόστιμο ρύζι με πολλά λαχανικά, Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο !!!

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρύζι 2 1/2 κούπες του τσαγιού μακρύκοκο,αμερικάνικο.
  • Το βράζετε από το βράδυ με οδηγίες στο σακουλάκι και το αφήνετε να στραγγίξει σκεπασμένο με ένα πιάτο στο σουρωτήρι.
  • Το πρωί κάνετε με 2 αυγά μια ομελέτα και τη κόβετε μικρά κομμάτια.
  • 2 μεγάλες πράσινες πιπεριές λεπτές λωρίδες.
  • 2 κρεμμύδια λωρίδες ψιλοκομμένα.
  • Καρότα όσα θέλετε ψιλοκομμένα.
  • Μπέικον όσο θέλετε ψιλοκομμένο.
  • Σε γουόκ,όποιος δεν έχει μεγάλο τηγάνι βαθύ…τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια μετά τις πιπεριές και το μπέικον και το καρότο.
  • Αφού έχουν μαλακώσει ρίχνετε το ρύζι και αρχίζετε να ανακατεύετε.
  • Μόλις έχει γίνει ομοιόμορφο ρίχνετε τα κομμάτια ομελέτα και ΚΑΡΥ όσο θέλετε.
  • Ανακατεύετε.
  • Όταν θα ρίξετε το ρύζι έχετε σβήσει το μάτι της κουζίνας.
  • Τώρα όποιος θέλει βάζει ότι χρώμα πιπεριές του αρέσει.
  • Επίσης γίνετε με κοτόπουλο βρασμένο αντί μπέικον και νηστίσιμο με γαρίδες.
  • Είναι υπέροχο για τραπέζι και σε φόρμα.Καλή σας επιτυχία.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Παναγιωτα Γερουλη ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Τέλειοι Κολοκυθοκεφτέδες, ψημένοι στο φούρνο σε λαδόκολλα ..άααλλο πράγμα η γεύση τους !!!

Published

on

Διαφήμιση

Σήμερα είχαμε κολοκυθοκεφτέδες, ψημένοι στο φούρνο σε λαδόκολλα,

Κολοκυθοκεφτέδες
ΥΛΙΚΆ

  • 1 κιλό κολοκύθια μεγάλα
  • 1 καρότο
  • 1 πατάτα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 αυγά
  • Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κούπα και κάτι αλεύρι φαρίν απ
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι
  • 200 γρ. φέτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα κολοκύθια τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν
  2. Στη συνέχεια τα στύβουμε σε μία καθαρή πετσέτα πολύ καλά.\
  3. Τρίβουμε και τα υπόλοιπα, καρότο, πατάτα, κρεμμύδι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο…
  5. Κατόπιν λαδώνουμε τα δάκτυλα, φτιάχνουμε σε κεφτέδες και τους τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα…
  6. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν…✓
  7. Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Hatzidaki

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Κολοκυθοτυρόπιτα …Μια νόστιμη παραδοσιακή Ρουμελιώτικη πιτούλα !!!

Published

on

Διαφήμιση

Κολοκυθοτυρόπιτα με φρέσκα κολοκυθάκια …Μια νόστιμη Ρουμελιώτικη πιτούλα όπως την έκανε η μάνα μου!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

  • 5 μέτρια κολοκυθάκια καθαρισμένα τριμμένα στον τριφτη του κρεμμυδιού και στημένα.
  • Ρίχνουμε μέσα 4 αυγά χτυπημένα λίγο…λίγο λάδι…1 κούπα γάλα……2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χοντρό…και 1 κομμάτι φέτα.( περ.250 γρ.)

Για το φύλλο

  • Μισό κιλό αλεύρι σκληρό
  • Λίγο λάδι
  • Λίγο αλάτι
  • 2.κ.σ.ξίδι και νερό όσο πάρει…
  • Ανοίγουμε 5 φύλλα….2 κάτω 2 στη μέση και ένα πάνω…
  • Λαδώνουμε ένα ταψί νο 38..

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ρουλα Λυρου

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ