Connect with us

ΑΛΜΥΡΑ

Εύκολες, νόστιμες, αφράτες τυρόπιτες τηγανιού Είναι τόσο εύκολες και τόσο νόστιμες που συστήνω ανεπιφύλακτα να τις δοκιμάσετε:

Published

on

Εύκολες, νόστιμες, αφράτες τυρόπιτες τηγανιού Είναι τόσο εύκολες και τόσο νόστιμες που συστήνω ανεπιφύλακτα να τις δοκιμάσετε:

Υλικά:

  • Α. Για τη ζύμη (για 20-25 πίτες )
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά των 8 γραμμαρίων ή ένα κύβο φρέσκιας μαγιάς 25 gr
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κοφτό κουταλάκι
  • αλάτι
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο (έλεγε 1 φλιτζανάκι του ελληνικού
  • καφέ και το αντίστοιχο ήταν 1/3 της
  • δοσομετρικής κούπας)
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη (ήταν 600 γραμμάρια ακριβώς αυτή τη φορά!).
  • Β. Για τη γέμιση
  • ½ κιλό φέτα
  • Λίγο γάλα για να μαλακώσουμε τη φέτα ( 2-3 κουταλιές ανάλογα με το πόσο σκληρή είναι)

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Επί το έργον:

  • Βάζουμε σε μπολ ανάμειξης τα υγρά υλικά της ζύμης και
    προσθέτουμε τη μαγιά , τη ζάχαρη και το αλάτι. Αναμειγνύουμε και βάζουμε και το
    αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να κολλά στα χέρια μας και στη λεκάνη στην αρχή. Δεν βάζουμε πολύ αλεύρι.
  • Ζυμώνουμε λίγη ώρα μέχρι σχεδόν να ξεκολλά από τα τοιχώματα της λεκάνης (πάλι θα κολλάει ελαφρά αλλά όχι όσο στην αρχή).
  • Την αφήνουμε να ξεκουραστεί όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  • Τρίβουμε την φέτα
    στον τρίφτη της ντομάτας και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές γάλα πατώντας τη με ένα
    πιρούνι για να γίνει σαν σφικτή κρέμα. Δεν πρέπει όμως να είναι υδαρής γιατί θα
    τρυπάει το ζυμάρι μας.
  • Παίρνουμε κομμάτια στο μέγεθος μανταρινιού, τα ζυμώνουμε να
    μην κολλάνε , τα ανοίγουμε στο χέρι μας και βάζουμε μια
    γεμάτη κουταλιά γέμιση.
  • Τα κλείνουμε σαν πουγκάκια φροντίζοντας να κλειστεί
    πολύ καλά στο εσωτερικό τους η γέμιση και τα πατάμε με το χέρι μας να πλατύνουν
    φροντίζοντας να μείνουν κυκλικά.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ή
    βαμβακερή πετσέτα και τα σκεπάζουμε με μια άλλη πετσέτα για να ανεβούν. Εγώ για
    να συντομεύσω τη διαδικασία, άναψα στους 50 βαθμούς το φούρνο, τον έσβησα και
    έβαλα μέσα το ταψάκι μου.
  • Όταν ανεβούν, βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν κάψει (χωρίς
    να καπνίζει) βάζουμε λίγες λίγες τις πίτες μας. Τις ξεκολλάμε προσεκτικά από το χαρτί ή την πετσέτα για να μη τρυπήσουν.
  • Τις τηγανίζουμε κι από τις δύο πλευρές . Τις γυρίζουμε χωρίς να τις τρυπήσουμε.
  • Τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας, να φύγει το περίσσιο λάδι.
    Σερβίρονται ζεστές, χλιαρές, σε θερμοκρασία δωματίου , κοινώς όπως νάναι…

Παρατηρήσεις:

  • 1)Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξινομυζήθρα
    ή άλλο μαλακό τυρί αλλά όχι πολύ υγρό για να μη τρυπάει η ζύμη μας. Μπορούμε πάντα να τις σερβίρουμε με μέλι ή αχνοζάχαρη και κανέλα.
  • 2)Σε όλες τις πίτες μπορεί ανάλογα με το μέγεθος
    και τις ποσότητες της γέμισης που
    χρησιμοποιούμε να περισσέψει ζύμη ή γέμιση. Γι αυτό καλό είναι να χωρίζουμε με
    το μάτι ή «στο περίπου» τη ζύμη και τη γέμισή μας.
    Αυτή τη φορά περίσσεψε λίγη ζύμη και έφτιαξα δυο όλα κι όλα πιτάκια με γέμιση μαρμελάδα κυδώνι!
    3)Για να είναι νόστιμες αυτές οι πίτες πρέπει
    πραγματικά να είναι αγνιά η ζύμη. Αν γίνει σφικτή, δεν τηγανίζονται μέχρι το
    εσωτερικό τους και λαδοπίνουν.
  • $) Την επόμενη φορά θα ψήσω μερικές στο φούρνο και θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.
    cretangastronomy.gr

loading...

ΑΛΜΥΡΑ

Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη με υπέροχη τραγανή κρούστα !!!

Published

on

Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη με υπέροχη τραγανή κρούστα !!!

Υλικά

  • 4 κούπες κολοκύθι τριμμένο και στραγγισμένο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 1/4 φέτα
  • 1/4 μυζήθρα φρέσκια
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι ή ότι άλλο έχουμε
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο ή 4 φρέσκα
  • Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο ή άνηθο
  • 2 κούπες αλεύρι φαρίν απ
  • Πιπέρι και λίγη ρίγανη.

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά ανακατεύοντάς τα με το χέρι.
  3. Στρώνουμε σε μία λαδωμένη λαμαρίνα ομοιόμορφα το μείγμα, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί από πάνω, και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά….✓
  4. Εάν θέλουμε να είναι πιο παχιά η πίτα μας τη βάζουμε σε μικρότερο σκεύος.
    Εγώ τη ψήνω σε λαμαρίνα γιατί τη θέλω πιο λεπτή και με πιο τραγανή κρούστα…✓

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Hatzidaki

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Μοσχαράκι λεμονάτο με λαχανικά !!!

Published

on

Μοσχαράκι λεμονάτο με λαχανικά !!!

Υλικά

  • 1200γρ. μοσχάρι ελιά ή χτένι σε μέτρια κομμάτια 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες 1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 1-2 λεμόνια το χυμό 1 κουτ. γλυκού ρίγανη αλάτι, πιπέρι Για τη γαρνιτούρα 4 πατάτες σε μεγάλους κύβους 2 καρότα σε χοντρές φέτες

Διαδικασία

  1. Βάζετε στη φωτιά μια βαριά κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και μετά τα κομμάτια του κρέατος. Όταν ροδίσουν από τη μια τα γυρίσετε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αλατοπιπερώνετε και αφού ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές το βγάζετε στην άκρη σε μια πιατέλα.
  2. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά.
  3. Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε όλα μαζί για 1 λεπτό.
  4. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα πασπαλίζετε με τη ρίγανη και προσθέτετε ζεστό νερό να σκεπαστεί καλά το κρέας.
  5. Βράζετε σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για μία ώρα τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσει το κρέας αρκετά καλά.
  6. Ετοιμάζετε τις πατάτες και τα καρότα, τα βάζετε σε λεκανίτσα και αλατοπιπερώνετε.
  7. Ανακατεύετε καλά και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανάμεσα από τα κομμάτια του κρέατος. Περιχύνετε το φαγητό με το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτετε επιπλέον νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει καλά το κρέας, να μαγειρευτούν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.

Tips

  1. Σημείωση *Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να μαγειρέψετε κατσικάκι ή αρνάκι. *Μπορείτε να μαγειρέψετε το φαγητό χωρίς πατάτες και καρότα. Σε αυτή την περίπτωση θα αφήσετε το κρέας να μαγειρευτεί πολύ καλά, προσθέτοντας επιπλέον νερό -αν είναι απαραίτητο- και 15 λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά θα προσθέσετε το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, θα κουνήσετε καλά την κατσαρόλα να πάει παντού και θα περιμένετε να μείνει το φαγητό με μια ωραία δεμένη σάλτσα. Θα το συνοδεύσετε με πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
  2. Το σπαγγέτι είναι μια ακόμη καλή γαρνιτούρα. *Μπορείτε μέσα στο νερό να διαλύσετε 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ή 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά.

Από την φίλη μου Vana Zouka
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Φτιάξτε τα πανεύκολα και θα ξετρελαθούν ολοι !!! Τυροπιτσάκια αφράτα φανταστικά μια ευκολη λυση για την παραλια!!!

Published

on

Φτιάξτε τα πανεύκολα και θα ξετρελαθούν ολοι !!! Τυροπιτσάκια αφράτα φανταστικά μια ευκολη λυση για την παραλια!!!

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 200γρ.μισο φλυτζάνι καλαμποκελαιο
  • 500 γρ.φαρινα
  • 2 αυγά

εκτελεση

  • Μέσα στη ζύμη τυρί 400 γρ. και ψιλοκομμένσ αλλαντικά ότι θέλετε.
  • Ζυμωνουμε όλα μαζί….έκανα δύο δόσεις…την μια με τυρί και στην υπόλοιπη ζύμη πρόσθεσα μέσα τα αλλαντικά πλάθοντας μπαλάκια, που τα πέρασα με αυγό από πάνω .
  • Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά ..ο καθένας ξέρει το φούρνο του Έγιναν πολύ αφράτα !

Συνταγή από Theodosia Halvatzh

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Copyright © 2019 IGASTRONOMIE.GR | ALL RIGHTS RESERVED.