Connect with us

ΑΛΜΥΡΑ

Μια συνταγή για μια υπέροχο μυρωδάτη κολοκυθόπιτα με τυρί φέτα.

Published

on

Διαφήμιση

Μια συνταγή για μια υπέροχο μυρωδάτη κολοκυθόπιτα με τυρί φέτα.
Πίτα…ένα να αγαπημένο, πατροπαράδοτο ελληνικό πιάτο..

Υλικά συνταγής

  • 1.300 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • 250 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 ματσάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού τραχανά (ή ρύζι ή πλιγούρι)
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο για το μείγμα + επιπλέον για βούρτσισμα των φύλλων
  • 7 φύλλα χωριάτικα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε στο τρίφτη και πιέζετε με τα χέρια σας να βγάλουν τα πολλά υγρά. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τοποθετείτε στο σουρωτήρι για 1 ώρα περίπου, πιέζοντάς τα ανά διαστήματα με τα χέρια σας για να αποβάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια τα στύβετε καλά και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και λαδώνετε ένα ταψί Νο. 36 περίπου, ή άλλο ανάλογα με το πάχος που επιθυμείτε να έχει η πίτα σας.
  3. Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το 1/3 φλ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα ξερά και φρέσκα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας για 4 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να γυαλίσουν.
  4. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τα κολοκυθάκια μαζί με λίγο πιπέρι και όλα τα μυρωδικά (αυξομειώστε τη ποσότητα των μυρωδικών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας) και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, προσθέτετε τη φέτα, το ανθότυρο, το τραχανά, το μείγμα του τηγανιού και λίγο αλάτι και ανακατεύετε καλά το μείγμα να ενσωματωθούν οι γεύσεις και τα υλικά. (Προσοχή στο αλάτι λόγω της φέτας).
  6. Στρώνετε στο λαδωμένο ταψί τα 4 φύλλα ένα ένα βουρτσισμένα με ελαιόλαδο. Ρίχνετε το μείγμα κολοκυθιών, το στρώνετε στην επιφάνειά του και το καλύπτετε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα και πάλι βουρτσισμένα ένα ένα με ελαιόλαδο.
  7. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζετε σε κομμάτια τα 6 επάνω φύλλα, προσέχοντας να μην πάει το μαχαίρι πολύ βαθιά και φτάσει στα κάτω φύλλα. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 55 λ περίπου, μέχρι να ψηθούν καλά τα κάτω φύλλα και ροδοκοκκινίσουν τα επάνω. Βγάζετε τη πίτα από το φούρνο, την αφήνετε να “σταθεί” για 10-15 λ τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

loading...

ΑΛΜΥΡΑ

Φτιάξτε ένα νόστιμο ρύζι με πολλά λαχανικά, Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο !!!

Published

on

Διαφήμιση

Φτιάξτε ένα νόστιμο ρύζι με πολλά λαχανικά, Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο !!!

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρύζι 2 1/2 κούπες του τσαγιού μακρύκοκο,αμερικάνικο.
  • Το βράζετε από το βράδυ με οδηγίες στο σακουλάκι και το αφήνετε να στραγγίξει σκεπασμένο με ένα πιάτο στο σουρωτήρι.
  • Το πρωί κάνετε με 2 αυγά μια ομελέτα και τη κόβετε μικρά κομμάτια.
  • 2 μεγάλες πράσινες πιπεριές λεπτές λωρίδες.
  • 2 κρεμμύδια λωρίδες ψιλοκομμένα.
  • Καρότα όσα θέλετε ψιλοκομμένα.
  • Μπέικον όσο θέλετε ψιλοκομμένο.
  • Σε γουόκ,όποιος δεν έχει μεγάλο τηγάνι βαθύ…τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια μετά τις πιπεριές και το μπέικον και το καρότο.
  • Αφού έχουν μαλακώσει ρίχνετε το ρύζι και αρχίζετε να ανακατεύετε.
  • Μόλις έχει γίνει ομοιόμορφο ρίχνετε τα κομμάτια ομελέτα και ΚΑΡΥ όσο θέλετε.
  • Ανακατεύετε.
  • Όταν θα ρίξετε το ρύζι έχετε σβήσει το μάτι της κουζίνας.
  • Τώρα όποιος θέλει βάζει ότι χρώμα πιπεριές του αρέσει.
  • Επίσης γίνετε με κοτόπουλο βρασμένο αντί μπέικον και νηστίσιμο με γαρίδες.
  • Είναι υπέροχο για τραπέζι και σε φόρμα.Καλή σας επιτυχία.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Παναγιωτα Γερουλη ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Τέλειοι Κολοκυθοκεφτέδες, ψημένοι στο φούρνο σε λαδόκολλα ..άααλλο πράγμα η γεύση τους !!!

Published

on

Διαφήμιση

Σήμερα είχαμε κολοκυθοκεφτέδες, ψημένοι στο φούρνο σε λαδόκολλα,

Κολοκυθοκεφτέδες
ΥΛΙΚΆ

  • 1 κιλό κολοκύθια μεγάλα
  • 1 καρότο
  • 1 πατάτα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 αυγά
  • Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κούπα και κάτι αλεύρι φαρίν απ
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι
  • 200 γρ. φέτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα κολοκύθια τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν
  2. Στη συνέχεια τα στύβουμε σε μία καθαρή πετσέτα πολύ καλά.\
  3. Τρίβουμε και τα υπόλοιπα, καρότο, πατάτα, κρεμμύδι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο…
  5. Κατόπιν λαδώνουμε τα δάκτυλα, φτιάχνουμε σε κεφτέδες και τους τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα…
  6. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν…✓
  7. Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Hatzidaki

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Κολοκυθοτυρόπιτα …Μια νόστιμη παραδοσιακή Ρουμελιώτικη πιτούλα !!!

Published

on

Διαφήμιση

Κολοκυθοτυρόπιτα με φρέσκα κολοκυθάκια …Μια νόστιμη Ρουμελιώτικη πιτούλα όπως την έκανε η μάνα μου!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

  • 5 μέτρια κολοκυθάκια καθαρισμένα τριμμένα στον τριφτη του κρεμμυδιού και στημένα.
  • Ρίχνουμε μέσα 4 αυγά χτυπημένα λίγο…λίγο λάδι…1 κούπα γάλα……2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χοντρό…και 1 κομμάτι φέτα.( περ.250 γρ.)

Για το φύλλο

  • Μισό κιλό αλεύρι σκληρό
  • Λίγο λάδι
  • Λίγο αλάτι
  • 2.κ.σ.ξίδι και νερό όσο πάρει…
  • Ανοίγουμε 5 φύλλα….2 κάτω 2 στη μέση και ένα πάνω…
  • Λαδώνουμε ένα ταψί νο 38..

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ρουλα Λυρου

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ