Connect with us

ΑΛΜΥΡΑ

Μια συνταγή για μια υπέροχο μυρωδάτη κολοκυθόπιτα με τυρί φέτα.

Published

on

Μια συνταγή για μια υπέροχο μυρωδάτη κολοκυθόπιτα με τυρί φέτα.
Πίτα…ένα να αγαπημένο, πατροπαράδοτο ελληνικό πιάτο..

Υλικά συνταγής

  • 1.300 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • 250 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 ματσάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού τραχανά (ή ρύζι ή πλιγούρι)
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο για το μείγμα + επιπλέον για βούρτσισμα των φύλλων
  • 7 φύλλα χωριάτικα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε στο τρίφτη και πιέζετε με τα χέρια σας να βγάλουν τα πολλά υγρά. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τοποθετείτε στο σουρωτήρι για 1 ώρα περίπου, πιέζοντάς τα ανά διαστήματα με τα χέρια σας για να αποβάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια τα στύβετε καλά και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και λαδώνετε ένα ταψί Νο. 36 περίπου, ή άλλο ανάλογα με το πάχος που επιθυμείτε να έχει η πίτα σας.
  3. Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το 1/3 φλ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα ξερά και φρέσκα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας για 4 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να γυαλίσουν.
  4. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τα κολοκυθάκια μαζί με λίγο πιπέρι και όλα τα μυρωδικά (αυξομειώστε τη ποσότητα των μυρωδικών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας) και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, προσθέτετε τη φέτα, το ανθότυρο, το τραχανά, το μείγμα του τηγανιού και λίγο αλάτι και ανακατεύετε καλά το μείγμα να ενσωματωθούν οι γεύσεις και τα υλικά. (Προσοχή στο αλάτι λόγω της φέτας).
  6. Στρώνετε στο λαδωμένο ταψί τα 4 φύλλα ένα ένα βουρτσισμένα με ελαιόλαδο. Ρίχνετε το μείγμα κολοκυθιών, το στρώνετε στην επιφάνειά του και το καλύπτετε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα και πάλι βουρτσισμένα ένα ένα με ελαιόλαδο.
  7. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζετε σε κομμάτια τα 6 επάνω φύλλα, προσέχοντας να μην πάει το μαχαίρι πολύ βαθιά και φτάσει στα κάτω φύλλα. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 55 λ περίπου, μέχρι να ψηθούν καλά τα κάτω φύλλα και ροδοκοκκινίσουν τα επάνω. Βγάζετε τη πίτα από το φούρνο, την αφήνετε να “σταθεί” για 10-15 λ τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

loading...

ΑΛΜΥΡΑ

Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη με υπέροχη τραγανή κρούστα !!!

Published

on

Κολοκυθόπιτα πεντανόστιμη με υπέροχη τραγανή κρούστα !!!

Υλικά

  • 4 κούπες κολοκύθι τριμμένο και στραγγισμένο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 1/4 φέτα
  • 1/4 μυζήθρα φρέσκια
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι ή ότι άλλο έχουμε
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο ή 4 φρέσκα
  • Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο ή άνηθο
  • 2 κούπες αλεύρι φαρίν απ
  • Πιπέρι και λίγη ρίγανη.

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά ανακατεύοντάς τα με το χέρι.
  3. Στρώνουμε σε μία λαδωμένη λαμαρίνα ομοιόμορφα το μείγμα, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί από πάνω, και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά….✓
  4. Εάν θέλουμε να είναι πιο παχιά η πίτα μας τη βάζουμε σε μικρότερο σκεύος.
    Εγώ τη ψήνω σε λαμαρίνα γιατί τη θέλω πιο λεπτή και με πιο τραγανή κρούστα…✓

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Hatzidaki

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Μοσχαράκι λεμονάτο με λαχανικά !!!

Published

on

Μοσχαράκι λεμονάτο με λαχανικά !!!

Υλικά

  • 1200γρ. μοσχάρι ελιά ή χτένι σε μέτρια κομμάτια 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες 1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 1-2 λεμόνια το χυμό 1 κουτ. γλυκού ρίγανη αλάτι, πιπέρι Για τη γαρνιτούρα 4 πατάτες σε μεγάλους κύβους 2 καρότα σε χοντρές φέτες

Διαδικασία

  1. Βάζετε στη φωτιά μια βαριά κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και μετά τα κομμάτια του κρέατος. Όταν ροδίσουν από τη μια τα γυρίσετε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αλατοπιπερώνετε και αφού ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές το βγάζετε στην άκρη σε μια πιατέλα.
  2. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά.
  3. Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε όλα μαζί για 1 λεπτό.
  4. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα πασπαλίζετε με τη ρίγανη και προσθέτετε ζεστό νερό να σκεπαστεί καλά το κρέας.
  5. Βράζετε σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για μία ώρα τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσει το κρέας αρκετά καλά.
  6. Ετοιμάζετε τις πατάτες και τα καρότα, τα βάζετε σε λεκανίτσα και αλατοπιπερώνετε.
  7. Ανακατεύετε καλά και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανάμεσα από τα κομμάτια του κρέατος. Περιχύνετε το φαγητό με το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτετε επιπλέον νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει καλά το κρέας, να μαγειρευτούν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.

Tips

  1. Σημείωση *Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να μαγειρέψετε κατσικάκι ή αρνάκι. *Μπορείτε να μαγειρέψετε το φαγητό χωρίς πατάτες και καρότα. Σε αυτή την περίπτωση θα αφήσετε το κρέας να μαγειρευτεί πολύ καλά, προσθέτοντας επιπλέον νερό -αν είναι απαραίτητο- και 15 λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά θα προσθέσετε το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, θα κουνήσετε καλά την κατσαρόλα να πάει παντού και θα περιμένετε να μείνει το φαγητό με μια ωραία δεμένη σάλτσα. Θα το συνοδεύσετε με πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
  2. Το σπαγγέτι είναι μια ακόμη καλή γαρνιτούρα. *Μπορείτε μέσα στο νερό να διαλύσετε 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ή 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά.

Από την φίλη μου Vana Zouka
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Φτιάξτε τα πανεύκολα και θα ξετρελαθούν ολοι !!! Τυροπιτσάκια αφράτα φανταστικά μια ευκολη λυση για την παραλια!!!

Published

on

Φτιάξτε τα πανεύκολα και θα ξετρελαθούν ολοι !!! Τυροπιτσάκια αφράτα φανταστικά μια ευκολη λυση για την παραλια!!!

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 200γρ.μισο φλυτζάνι καλαμποκελαιο
  • 500 γρ.φαρινα
  • 2 αυγά

εκτελεση

  • Μέσα στη ζύμη τυρί 400 γρ. και ψιλοκομμένσ αλλαντικά ότι θέλετε.
  • Ζυμωνουμε όλα μαζί….έκανα δύο δόσεις…την μια με τυρί και στην υπόλοιπη ζύμη πρόσθεσα μέσα τα αλλαντικά πλάθοντας μπαλάκια, που τα πέρασα με αυγό από πάνω .
  • Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά ..ο καθένας ξέρει το φούρνο του Έγιναν πολύ αφράτα !

Συνταγή από Theodosia Halvatzh

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Copyright © 2019 IGASTRONOMIE.GR | ALL RIGHTS RESERVED.