Connect with us

ΑΛΜΥΡΑ

Μοσχαράκι λεμονάτο με λαχανικά !!!

Published

on

Διαφήμιση

Μοσχαράκι λεμονάτο με λαχανικά !!!

Υλικά

  • 1200γρ. μοσχάρι ελιά ή χτένι σε μέτρια κομμάτια 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες 1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 1-2 λεμόνια το χυμό 1 κουτ. γλυκού ρίγανη αλάτι, πιπέρι Για τη γαρνιτούρα 4 πατάτες σε μεγάλους κύβους 2 καρότα σε χοντρές φέτες

Διαδικασία

  1. Βάζετε στη φωτιά μια βαριά κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και μετά τα κομμάτια του κρέατος. Όταν ροδίσουν από τη μια τα γυρίσετε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αλατοπιπερώνετε και αφού ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές το βγάζετε στην άκρη σε μια πιατέλα.
  2. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά.
  3. Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε όλα μαζί για 1 λεπτό.
  4. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα πασπαλίζετε με τη ρίγανη και προσθέτετε ζεστό νερό να σκεπαστεί καλά το κρέας.
  5. Βράζετε σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για μία ώρα τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσει το κρέας αρκετά καλά.
  6. Ετοιμάζετε τις πατάτες και τα καρότα, τα βάζετε σε λεκανίτσα και αλατοπιπερώνετε.
  7. Ανακατεύετε καλά και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανάμεσα από τα κομμάτια του κρέατος. Περιχύνετε το φαγητό με το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτετε επιπλέον νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει καλά το κρέας, να μαγειρευτούν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.

Tips

  1. Σημείωση *Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να μαγειρέψετε κατσικάκι ή αρνάκι. *Μπορείτε να μαγειρέψετε το φαγητό χωρίς πατάτες και καρότα. Σε αυτή την περίπτωση θα αφήσετε το κρέας να μαγειρευτεί πολύ καλά, προσθέτοντας επιπλέον νερό -αν είναι απαραίτητο- και 15 λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά θα προσθέσετε το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, θα κουνήσετε καλά την κατσαρόλα να πάει παντού και θα περιμένετε να μείνει το φαγητό με μια ωραία δεμένη σάλτσα. Θα το συνοδεύσετε με πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
  2. Το σπαγγέτι είναι μια ακόμη καλή γαρνιτούρα. *Μπορείτε μέσα στο νερό να διαλύσετε 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ή 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά.

Από την φίλη μου Vana Zouka
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης
Advertisement

ΑΛΜΥΡΑ

Φτιάξτε ένα νόστιμο ρύζι με πολλά λαχανικά, Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο !!!

Published

on

Διαφήμιση

Φτιάξτε ένα νόστιμο ρύζι με πολλά λαχανικά, Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο !!!

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρύζι 2 1/2 κούπες του τσαγιού μακρύκοκο,αμερικάνικο.
  • Το βράζετε από το βράδυ με οδηγίες στο σακουλάκι και το αφήνετε να στραγγίξει σκεπασμένο με ένα πιάτο στο σουρωτήρι.
  • Το πρωί κάνετε με 2 αυγά μια ομελέτα και τη κόβετε μικρά κομμάτια.
  • 2 μεγάλες πράσινες πιπεριές λεπτές λωρίδες.
  • 2 κρεμμύδια λωρίδες ψιλοκομμένα.
  • Καρότα όσα θέλετε ψιλοκομμένα.
  • Μπέικον όσο θέλετε ψιλοκομμένο.
  • Σε γουόκ,όποιος δεν έχει μεγάλο τηγάνι βαθύ…τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια μετά τις πιπεριές και το μπέικον και το καρότο.
  • Αφού έχουν μαλακώσει ρίχνετε το ρύζι και αρχίζετε να ανακατεύετε.
  • Μόλις έχει γίνει ομοιόμορφο ρίχνετε τα κομμάτια ομελέτα και ΚΑΡΥ όσο θέλετε.
  • Ανακατεύετε.
  • Όταν θα ρίξετε το ρύζι έχετε σβήσει το μάτι της κουζίνας.
  • Τώρα όποιος θέλει βάζει ότι χρώμα πιπεριές του αρέσει.
  • Επίσης γίνετε με κοτόπουλο βρασμένο αντί μπέικον και νηστίσιμο με γαρίδες.
  • Είναι υπέροχο για τραπέζι και σε φόρμα.Καλή σας επιτυχία.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Παναγιωτα Γερουλη ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Τέλειοι Κολοκυθοκεφτέδες, ψημένοι στο φούρνο σε λαδόκολλα ..άααλλο πράγμα η γεύση τους !!!

Published

on

Διαφήμιση

Σήμερα είχαμε κολοκυθοκεφτέδες, ψημένοι στο φούρνο σε λαδόκολλα,

Κολοκυθοκεφτέδες
ΥΛΙΚΆ

  • 1 κιλό κολοκύθια μεγάλα
  • 1 καρότο
  • 1 πατάτα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 αυγά
  • Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κούπα και κάτι αλεύρι φαρίν απ
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι
  • 200 γρ. φέτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα κολοκύθια τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν
  2. Στη συνέχεια τα στύβουμε σε μία καθαρή πετσέτα πολύ καλά.\
  3. Τρίβουμε και τα υπόλοιπα, καρότο, πατάτα, κρεμμύδι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο…
  5. Κατόπιν λαδώνουμε τα δάκτυλα, φτιάχνουμε σε κεφτέδες και τους τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα…
  6. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν…✓
  7. Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Hatzidaki

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΑΛΜΥΡΑ

Κολοκυθοτυρόπιτα …Μια νόστιμη παραδοσιακή Ρουμελιώτικη πιτούλα !!!

Published

on

Διαφήμιση

Κολοκυθοτυρόπιτα με φρέσκα κολοκυθάκια …Μια νόστιμη Ρουμελιώτικη πιτούλα όπως την έκανε η μάνα μου!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

  • 5 μέτρια κολοκυθάκια καθαρισμένα τριμμένα στον τριφτη του κρεμμυδιού και στημένα.
  • Ρίχνουμε μέσα 4 αυγά χτυπημένα λίγο…λίγο λάδι…1 κούπα γάλα……2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χοντρό…και 1 κομμάτι φέτα.( περ.250 γρ.)

Για το φύλλο

  • Μισό κιλό αλεύρι σκληρό
  • Λίγο λάδι
  • Λίγο αλάτι
  • 2.κ.σ.ξίδι και νερό όσο πάρει…
  • Ανοίγουμε 5 φύλλα….2 κάτω 2 στη μέση και ένα πάνω…
  • Λαδώνουμε ένα ταψί νο 38..

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ρουλα Λυρου

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ