Connect with us

ΓΛΥΚΑ

Γρήγορο γλυκό ψυγείου με πτι μπέρ και γιαούρτι!

Published

on

Γρήγορο γλυκό ψυγείου με πτι μπέρ και γιαούρτι!

υλικα

  • Περίπου 30 μπισκότα πτι μπέρ

  • 500 ml κρέμα γάλακτος

  • 600 γρ γιαούρτι στραγγιστό ή τυρί κρέμα ή ακόμα και μασκαρπόνε μπορείτε να βάλετε

  • 3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη

  • 1 βανίλια

  • Λίγες φράουλες

  • Και μαρμελάδα φράουλας

εκτελεση

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια

  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι Ανακατεύουμε καλά ..

  3. Σε αποσπωμενη φόρμα στρώνουμε τα μισά μπισκότα

  4. Την μισή από την κρέμα

  5. Λίγες φράουλες

  6. Τα υπόλοιπα πτι μπέρ

  7. Την υπόλοιπη κρέμα

  8. Ζεσταίνουμε λίγο την μαρμελάδα την ανακατεύουμε καλά και την απλώνουμε να πάει παντού. Προσοχή η μαρμελάδα πρέπει να μην είναι ζέστη.

  9. Βάζουμε για τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο. Ξεφορμαρουμε και κόβουμε

Καλή απόλαυση!Lena’s cookbook

loading...

ΓΛΥΚΑ

Σοκολατάκια με καρύδα και φράουλα -έχουν απίστευτη γεύση ..για κάθε στιγμή.!!!

Published

on

Σοκολατάκια με καρύδα και φράουλα !!!

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. τριμμένη καρύδα
  • 100 γρ. σοκολάτα υγείας
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ. φράουλες καθαρισμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ⬇

  1. Λιώνουμε τις φράουλες στο μούλτι και τις ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το ζαχαρούχο,ανακατεύουμε συνέχεια και γρήγορα μέχρι να πάρει μια βράση.
  2. Βάζουμε το μείγμα μαζί με την άχνη και τη καρύδα και ανακατεύουμε.
  3. Πλάθουμε και βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα στη κατάψυξη για 1 ώρα.
  4. Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρι και βουτάμε με τη βοήθεια 2 πιρουνιών.
  5. Αφήνουμε να παγώσουν σε μια σχάρα…και έτοιμα!!

Συνταγή από Ευαγγελία Γκιαούρη

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Τσιζ κέικ Ανανά Εύκολο, δροσερό, με αέρινη κρέμα και τραγανό μπισκότο!!!

Published

on

Τσιζ κέικ Ανανά Εύκολο, δροσερό, με αέρινη κρέμα και τραγανό μπισκότο!!!

Πως το φτιάχνουμε

  • Βράζουμε το νερό και ανακατεύουμε μέσα τα φακελάκια ζελέ. Βάζουμε ψυγείο να κρυώσει.
  • Σε φόρμα με δαχτυλίδι η στρογγυλό πυρέξ ή ταψί, βουτυρώνουμε καλά.
  • Σε μούλτι βάζουμε μπισκότα και βούτυρο και στρώνουμε στο ταψί.ψήνουμε για 12′ στους 160°C και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε εβαπορέ με ζάχαρη και προσθέτουμε κρέμα τυριού και ζελέ.
  • Τοποθετούμε πάνω από τη βάση και βάζουμε ψυγείο. 1/2 ώρα μετά τοποθετούμε τον ανανά.
  • Σε μερικές ώρες είναι έτοιμο.

Συνταγή από Marilena Pappa

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Την έφτιαξα σήμερα και …τελείωσε αμέσως !!! Νηστίσιμη φανταστική Μηλόπιτα !!! Δοκιμάστε την !!!!

Published

on

Πολύ ωραίο γλυκό κέικ με φανταστική τριφτή τραγανή ζύμη …πανεύκολο και οικονομικό κι από γεύση τέλειο θα το φτιάχνετε συχνά …!!!!

Υλικά

  • 250 ml Ελαιόλαδο –εγώ το μετράω στο μικρό μπουκαλάκι του εμφιαλωμένου νερού βάζω το μισό
  • 2 πορτοκάλια το ξύσμα και το χυμό τους
  • 200 γραμ ζάχαρη άχνη-Μπορείτε να βάλετε και κανονική ζάχαρη απλά θέλει πολύ δούλεμα να λιώσει και προτίμησα την άχνη εγώ . Οχι μίξερ με το χέρι !
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 500 γραμ αλεύρι φαρίν απ ίσως και λίγο περισσότερο να γίνει μία ζύμη σαν του κέικ ελάχιστα πιο σφιχτή

Γέμιση

  • 5 μήλα μεγάλα τριμμένα
  • μισό λεμόνι τον χυμό
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • λίγα καρύδια κομμένα-μπορείτε να βάλετε ότι έχετε κι ότι σας αρέσει από ξηρούς καρπούς .
  • λίγες μαύρες σταφίδες ή ξανθές μία χούφτα έβαλα εγώ .
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ
  • 1+1/2 κουταλιά σούπας κανέλα

Τι κάνουμε

  1. Σε μπολ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και το ξύσμα μαζί με τον χυμό και με το χέρι τα δουλεύουμε να γίνει λείο και να ενσωματωθεί με την ζάχαρη.Αν βάλετε κανονική θέλει πολύ δούλεμα να λιώσει εντελώς η ζάχαρη -προτιμήστε την άχνη λιώνει αμέσως .
  2. Αμέσως μετά προσθέτουμε μέσα το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι ανακατεύοντας πάντα με το χέρι ή με ένα κουτάλι .
  3. Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την γέμιση
  4. Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα στίβουμε καλά και μετά εγώ τα βάζω σε σουρωτήρι να τα ετοιμάσω για να φύγουν τα περιττά υγρά του μήλου ,εσείς βάλτες τα σε μπολ .
  5. Προσθέτουμε πρώτα τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να μην μαυρίσουν .
  6. Αμέσως μετά προσθέτουμε βανίλια τζίντζερ κανέλα ζάχαρη άχνη σταφίδες καρύδια και με το κουτάλι τα ανακατεύουμε .

Βουτυρώνουμε μία φόρμα τσέρκι καλά ρίχνουμε και λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά και στρώνουμε με το κουτάλι την μισή ζύμη .
Από πάνω πάλι με το κουτάλι ρίχνουμε όλη την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα .
Από πάνω βάζουμε κουταλιά κουταλιά την υπόλοιπη ζύμη κλείνοντας όσο καλύτερα μπορούμε το κέικ μας . -Ας μείνει και λίγο να φαίνονται τα μήλα δεν πειράζει .

Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 έψησα εγώ αέρα για 50 περίπου λεπτά ανάλογα την κουζίνα μας .
Θα το δούμε να πάρει το χρώμα που βλέπετε .
Το αφήνουμε να κρυώσει και το εξαφανίζουμε !!!!Πραγματικά υπέροχο κι από ζύμη και από γεύση !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Copyright © 2019 IGASTRONOMIE.GR | ALL RIGHTS RESERVED.