Connect with us

ΓΛΥΚΑ

Κέικ με άρωμα λεμονιού !!! Δοκιμάστε το αξίζει !!!

Published

on

Κέικ με άρωμα λεμονιού !!! Δοκιμάστε το αξίζει !!!

Υλικά

  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15γρ μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 300γρ αυγά (6 αυγά)
  • Ξύσμα 2 λεμονιών
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Για το σιρόπι:

  • Αν θέλετε -εγώ πολλές φορές το αφήνω και σκέτο χωρις να το σιροπιάσω
  • 550 γρ. ζάχαρη
  • 400ml νερό
  • Χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 20γρ βούτυρο γάλακτος
  1. Στο συγκεκριμένο το σχέδιο βγήκε από την φόρμα ..επίσης έβαλα κρέμα πατισερί με λεμόνι στην βάση κατά το ψήσιμο ..αλλά δεν σας το συνιστώ γιατί το έχω φτιάξει και σκέτο και είναι πιο ωραίο που το έχω δοκιμάσει-Οπότε σας το δίνω σκέτο κέικ μυρωδάτο και δοκιμασμένο !!!
  2. Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το μπέικιν πάουντερ.
    Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  3. Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να απορροφηθούν.
    Προσθέστε το ξύσμα, το αλάτι και 2 κουταλιές σούπας από το συνολικό αλεύρι.
  4. Στη συνέχεια το γιαούρτι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι µε το μπέικιν.
  5. Αλείψτε με βούτυρο το ταψί και στρώστε στον πάτο του ένα κομμάτι λαδόχαρτο.
  6. Αδειάστε το μείγμα και ψήστε για περίπου 1 ώρα σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°.
    Ετοιμάστε το σιρόπι.
    Βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά για περίπου 15′ να βράσει.
  7. Σιροπιάστε τη λεμονόπιτα κρύα με το καυτό σιρόπι-αν την θέλετε σιροπιασμένη .
    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

loading...

ΓΛΥΚΑ

Κουλουράκια δίχρωμα !!! Για σνακ τον καφέ το τσάι !!!

Published

on

Κουλουράκια δίχρωμα !!! Για σνακ τον καφέ το τσάι !!!

ΥΛΙΚΑ:

  • 3 ποτήρια νερού λάδι
  • 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι κρασιού ρακί
  • 1 Βιτάμ(τετράγωνο σκληρό σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 μπεικι παουντερ
  • 1 κ.γ σόδα
  • 3 βανίλιες
  • 3 κ.σ κακάο
  • 2 κιλά περίπου αλεύρι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

  • Σε δοχείο βάζουμε το λάδι,τη ζάχαρη,το χυμό πορτοκάλι, τη ρακί,τις βανίλιες, το Βιτάμ(σε θερμοκρασία δωματίου,σε σημείο να λιώνει όταν το κόβουμε),τη σόδα και ανακατεύουμε με το χέρι να λιώσει η ζάχαρη όσο γίνεται.
  • Στο αλεύρι βάζουμε το μπεικι παουντερ και ζυμώνουμε.
  • Πριν βάλουμε όλο το αλεύρι που πρέπει βγάζουμε λίγη ζύμη σε ένα άλλο δοχείο και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Τελειώνουμε με το υπόλοιπο αλεύρι που χρειάζεται στην υπόλοιπη ζύμη,δεν τα κάνουμε πολύ σκληρά γιατί θα σφίξουν.
  • Στη ζύμη που κρατήσαμε βάζουμε 3 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο που το έχουμε κοσκινίσει και ζυμώνουμε .
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην αντίσταση μέχρι να ροδίσουν (για 20 έως 25 λεπτά)

Συνταγή από Αννα Καλλεργη

loading...
Continue Reading

ΓΛΥΚΑ

Από τα πιό ωραία μυρωδάτα κουλουράκια πορτοκαλιού !!

Published

on

Από τα πιό ωραία μυρωδάτα κουλουράκια πορτοκαλιού !!

Υλικά

  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • ηλιέλαιο 140 γραμμάρια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από πορτοκάλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1/ κουταλάκι μπέικιν.

εκτελεση

  • Βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη σε μπολ ανακατεύουμε .. μετά όλα τα υπόλοιπα τα υλικά μαζί και ζύμωμα Λαδόκολλα στο ταψί ..Ψήνω στους 170 βαθμούς 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Συνταγή από Ρήνα Κοντού-

loading...
Continue Reading

ΓΛΥΚΑ

Κέικ σοκολάτας με ολόκληρα πορτοκάλια -Δεν υπάρχει ωραιότερο νηστίσιμο κέικ από αυτό με λίγα υλικά !!!

Published

on

Κέικ σοκολάτας με ολόκληρα πορτοκάλια -Δεν υπάρχει ωραιότερο νηστίσιμο κέικ από αυτό με λίγα υλικά !!!

Υλικά

  • 2 πορτοκάλια μεγάλα
  • 2 κούπες ζάχαρη όχι καλά γεμάτες
  • 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
  • 1 κούπα ινδοκάρυδο
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα η τρούφα
  • 2 κούπες καλά γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ!!

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά και κόβουμε στα τέσσερα τα πορτοκάλια.
  • Το ένα με την φλούδα του και το άλλο καθαρισμένο και τα βάζουμε στο μπλέντερ να μην γίνουν πολύ κρέμα θέλουμε να έχει κομματάκια μέσα.
  • Τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ την ζάχαρη με το λάδι μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα τα ρίχνουμε και αυτά στην λεκάνη με τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Ρίχνουμε την κούπα με το ινδοκάρυδο την σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και το αλεύρι.
  • Λαδώνουμε καλά την φόρμα μας και ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα γεμάτη ανάλογα με τον φούρνο και να βγαίνει το μαχαίρι μας στεγνό!!!

Για την επάλειψη
1 κουβερτούρα με δυο κουταλιές του γλυκού λάδι ελαφρύ σε μπεν μαρι!!!

Συνταγή από Gogo Samiou‎”

loading...
Continue Reading

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Copyright © 2019 IGASTRONOMIE.GR | ALL RIGHTS RESERVED.