Connect with us

ΓΛΥΚΑ

Ένα υπέροχο κρεμώδες λεμονάτο γλύκισμα με μια υπέροχη τέλεια κρέμα !!! Θα το φτιάξετε πολλές φορές !!!

Published

on

Ένα υπέροχο κρεμώδες λεμονάτο γλύκισμα με μια υπέροχη τέλεια κρέμα !!!

Θα χρειαστούμε:

  • 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. βανίλια σκόνη ή εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 110 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα, χλιαρό
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού + 1 κ.γ. επιπλέον ξύσμα για πασπάλισμα
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα!!

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και λαδώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα πυρέξ ή ταψί, διαστάσεων 30 Χ 17 εκ.
  2. Χτυπάτε τα ασπράδια αυγών σε πηχτή μαρέγκα και το αφήνετε στην άκρη.
  3. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να έχετε μια αφράτη λεία κρέμα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα και χτυπάτε μισό λεπτό ακόμα.
  4. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  5. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τη μαρέγκα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα να ενσωματωθεί η μαρέγκα στο μείγμα. [] Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 60 λ. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τρίμμα λεμονιού κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. [] Μην ανησυχήσετε αν έχετε ένα υγρό μείγμα. Θα πήξει με το ψήσιμο.
  6. Είναι ένα γλυκό που σίγουρα θα το ξαναφτιάξω πολλές φορές!!

Συνταγή από Xristina Gewrgiopoulou

loading...

ΓΛΥΚΑ

Καταπληκτική Μηλόπιτα εύκολη κ αφράτη..

Published

on

Καταπληκτική Μηλόπιτα εύκολη κ αφράτη..

Υλικά

  • 3 μέτρια μήλα
  • 250γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 260 γρ αλεύρι
  • 2κ.γ βανίλια
  • 1 1/2 κ.γ μπεικιν
  • 100 γρ λιωμενο βούτυρο
  • 150 γρ γάλα
  • Κανέλα
  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφράτεψουν
    Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, στο τέλος το αλεύρι αφού ανακατεύουμε με το μπεικιν κ τη βανίλια
    Χτυπάμε καλά με το σύρμα
  2. Κόβουμε τα μήλα σε φετουλες
    Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί
    Αραδιάζουμε τα μήλα
  3. Ραντίζουμε με κανέλα κ ζάχαρη
  4. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά
  5. Ρίχνουμε λίγο άχνη ζάχαρη οταν κρυώσει

Καλή επιτυχία Panagiota Kiriakou

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Super αρωματική λεμονόπιτα με τραγανή κρούστα και βελούδινο εσωτερικό που δεν μπορεί κανείς να την αγνοήσει… Γρήγορη εύκολη και νόστιμη!!!!

Published

on

Super αρωματική λεμονόπιτα με τραγανή κρούστα και βελούδινο εσωτερικό που δεν μπορεί κανείς να την αγνοήσει…
Γρήγορη εύκολη και νόστιμη!!!!

Υλικά

  • 120 γραμμάρια βούτυρο λουρπακ
  • 280 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι ένα κεσεδάκι
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light
  • 100 ml χυμό λεμονιού
  • 50 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ
  • 60gr πούδρα αμυγδάλου
  • Ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού
  • 2 κ.γ. γεμάτα baking powder
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Φροντίζουμε να έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου… Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ ή σε ένα σκεύος αν τα χτυπήσουμε με μίξερ χειρός, και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο υδαρές μείγμα…. (γίνεται αραιό..)
  • Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε μία φόρμα 24 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα… Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά…. Ανάλογα το φούρνο….
  • Εγώ το έψησα στους 140′ …. Όταν το βγάλουμε δεν το αγγίζουμε καθόλου μέχρι να κρυώσει… Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε… Είναι ιδανικό με παγωτό και ότι άλλο μας αρέσει…✓
  • Καλή επιτυχία και Καλή απόλαυση
  • Marina Hatzidaki

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Από το πιο εύκολο αφράτο γλυκό Ρεβανί καρύδας με κρέμα λεμονιού που θα έχετε φτιάξει !!!

Published

on

Από το πιο εύκολο αφράτο γλυκό Ρεβανί καρύδας με κρέμα λεμονιού που θα έχετε φτιάξει !!!

Συνταγή:

  • Βάζουμε στο μπολ 6 αυγά,2 βανίλιες,ξύσμα ενός λεμονιού, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,λίγο αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα 4 λεπτά.
  • Συνεχίζουμε ρίχνουμε 1 κούπα σπορέλαιο και ανακατεύουμε 1 λεπτό.
  • Συνεχίζουμε ρίχνουμε 2 κούπες γάλα 1 κούπα καρύδα και ανακατεύουμε 1 λεπτό.
  • Συνεχίζουμε ρίχνουμε 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό,1 μπέικιν πάουντερ(φακελάκι) και ανακατεύουμε 2 λεπτά.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για περίπου 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Σιρόπι:

  • Βράζουμε 4 κούπες νερό,με 4 κούπες.ζάχαρη,μισό λεμόνι για 4 λεπτά.
  • Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.

Κρέμα λεμονιού :

  • Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 αυγά,2 λεμόνια το χυμό και το ξύσμα τους,1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ,μισή κούπα.ζάχαρη,3 κουταλιές της σούπας βούτυρο τα ανακατεύουμε και βάζουμε στην φωτιά ανακατεύουμε να πήξει.
  • Την κατεβάζουμε την αφήνουμε 2 λεπτά και την ρίχνουμε στο γλυκό μας!
  • Διακοσμούμε με καρύδα!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Copyright © 2019 IGASTRONOMIE.GR | ALL RIGHTS RESERVED.