Connect with us

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα

Published

on

Ένας εύκολος, γρήγορος στη παρασκευή του, σιμιγδαλένιος χαλβάς με αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα. Μια συνταγή για ένα κλασικό, νηστίσιμο, υγιεινό και πεντανόστιμο γλυκό, πασπαλισμένο με μπόλικη κανέλα, που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους με την υπέροχη υφή και γεύση του. Φτιάξτε αυτό το γλυκό “παντός” καιρού και απολαύστε το με τη οικογένειά σας και τους φίλους σας!

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 800 γρ. νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμονιού ο χυμός και η φλούδα
  • 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 σφηνάκι ούζο (προαιρετικά)
  • 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 100 γρ. χουρμάδες αποξηραμένους, ψιλοκομμένους
  • 100 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • σκόνη κανέλας για πασπάλισμα στο σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για να βγουν εύκολα τα φλούδια των αμύγδαλων, σε ένα κατσαρόλι βράζετε νερό και τα “ζεματάτε” για 4-5 λ. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε και τα ξεφλουδίζετε πιέζοντά τα ελαφρώς με τα χέρια σας. Τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και μόλις κάψει ρίχνετε το σιμιγδάλι και το σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα φροντίζοντας να μη σκουρίνει πολύ. Προσθέτετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε μέχρι να σοταριστούν και αυτά μαζί με το σιμιγδάλι.
  3. Παράλληλα σε ένα μέτριο μπολ ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη το χυμό και τη φλούδα λεμονιού, τη κανέλα και το ούζο (προαιρετικά, αν δεν το βάλετε προσθέστε 1-2 πρέζες γλυκάνισο) και τα ανακατεύετε με ελαφρές κινήσεις μέχρι να αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη.
  4. Ρίχνετε το μείγμα ζάχαρης μέσα στη κατσαρόλα με το καβουρδισμένο σιμιγδάλι, φορώντας γάντια και με πολύ προσεκτικές κινήσεις γιατί θα φουσκώσει απότομα. Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε τους χουρμάδες και τα βερίκοκα ψιλοκομμένα και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει ο χαλβάς και να “ξεκολλάει” από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  5. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το ζεστό χαλβά σε μια μεγάλη ή δύο μικρότερες φόρες του κέικ και με την ανάποδη ενός κουταλιού ισιώνετε την επιφάνειά του πιέζοντάς τον ελαφρώς προς τα κάτω να γίνει συμπαγής.
  6. Αφήνετε το χαλβά σας να κρυώσει καλά και μετά τον αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, τον πασπαλίζετε με μπόλικη κανέλα, τον κόβετε σε κομμάτια και τον σερβίρετε. Καλή σας όρεξη!

loading...

ΓΛΥΚΑ

Σιροπιαστό γλυκάκι που θα σας ξετρελάνει !!!

Published

on

Σιροπιαστό γλυκάκι που θα σας ξετρελάνει !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

  • 150 γραμμάρια βούτυρο μαλακό,
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 300 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
  • 2 αυγά,
  • 1 βανίλια,
  • 160 ml γάλα,
  • 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί,
  • 2 κούπες άχνη ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζουμε στο μπολ ζάχαρη,αυγά,βούτυρο,και τα χτυπάμε να αφρατέψουν,να ασπρίσουν.
  • Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμενα αλεύρι,βανίλια,γάλα εναλλάξ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Τοποθετούμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένο,αλευρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΙΡΟΠΙ:

  • Βράζουμε 1 ποτήρι νερού νερό με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού για 3 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σιροπιάζομαι και τα δυο κρύα.

ΣΑΝΤΙΓΥ:

  • Χτυπάμε την μόρφατ με την άχνη και λίγο γάλα και την τοποθετούμε στο κρύο γλυκό.
  • Σερβίρουμε με.παγωτό!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Μπεζέδες !! Κατάλευκοι όπως το χιόνι!! Ένα γλυκάκι ανάλαφρο και χωρίς λιπαρά και απίστευτα εύκολοι !!

Published

on

Μπεζέδες !! Κατάλευκοι όπως το χιόνι!! Ένα γλυκάκι ανάλαφρο και χωρίς λιπαρά!!

Υλικά

  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 κούπα τσαγιού άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού χυμό από λεμόνι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ούζο

εκτελεση

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μαζί με τον χυμό από το λεμόνι πολύ δυνατά και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα σφιχτή !!!
  2. Μετά με μία μαρίζ σπάτουλα και με απαλές κινήσεις προσθέτουμε ανακατεύοντας και την άχνη ζάχαρη.
  3. .Κάνουμε τους μπεζέδες με κορνέ ή με κουταλιές ,σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 1 ώρα .
  4. Τα αφήνουμε μέσα στο ζεστό φούρνο μέχρι να στεγνώσουν για 30 λεπτά!.

Συνταγή από Aristi Georgousi Kiriakopoulou

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Από το ωραιότερο Βυζαντινό ή Πολίτικο ραβανί που θα έχετε φτιάξει !!!

Published

on

Από το ωραιότερο Βυζαντινό ή Πολίτικο ραβανί που θα έχετε φτιάξει !!!

  • ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΡΑΒΑΝΙ:
  • 6 αυγά,
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 100 ml σπορέλαιο,
  • 100 ml γάλα,
  • 1 βανίλια,
  • 500 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι,
  • μισό κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένα,
  • ξύσμα ενός λεμονιού,
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε γάλα,σπορέλαιο και χτυπάμε 2 λεπτά.
  3. Τέλος ρίχνουμε σιμιγδάλι,βανίλια,μπέικιν,μαστίχα.
  4. Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • ΣΙΡΟΠΙ:
  • Βράζουμε 3 ποτήρια νερού ζάχαρη με 3 ποτήρια νερού νερό,και το χυμό ενός φρέσκου λεμονιού για 3 λεπτά.
  • Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό,ζεστό σιρόπι.
  • ΚΡΕΜΑ.ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • 1 λίτρο γάλα,
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 60 γραμμάρια κορν φλάουρ,
  • 4 κρόκους.αυγών,
  • 3 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ζελατίνη,
  • 1 βανίλια.
  1. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε κρόκους με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ με την βανίλια και την ζελάτινα και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε αφήνουμε την κρέμα 3 λεπτά και την ρίχνουμε πάνω στο ραβανί.
  5. Όταν κρυώσει πάρα πολύ βάζουμε πάνω σαντιγί χτυπημένης πολύ κρύα.
  6. Διακοσμούμε με κανέλα!!!!!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Copyright © 2019 IGASTRONOMIE.GR | ALL RIGHTS RESERVED.