Connect with us

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα

Published

on

Ένας εύκολος, γρήγορος στη παρασκευή του, σιμιγδαλένιος χαλβάς με αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα. Μια συνταγή για ένα κλασικό, νηστίσιμο, υγιεινό και πεντανόστιμο γλυκό, πασπαλισμένο με μπόλικη κανέλα, που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους με την υπέροχη υφή και γεύση του. Φτιάξτε αυτό το γλυκό “παντός” καιρού και απολαύστε το με τη οικογένειά σας και τους φίλους σας!

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 800 γρ. νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμονιού ο χυμός και η φλούδα
  • 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 σφηνάκι ούζο (προαιρετικά)
  • 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 100 γρ. χουρμάδες αποξηραμένους, ψιλοκομμένους
  • 100 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • σκόνη κανέλας για πασπάλισμα στο σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για να βγουν εύκολα τα φλούδια των αμύγδαλων, σε ένα κατσαρόλι βράζετε νερό και τα “ζεματάτε” για 4-5 λ. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε και τα ξεφλουδίζετε πιέζοντά τα ελαφρώς με τα χέρια σας. Τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και μόλις κάψει ρίχνετε το σιμιγδάλι και το σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα φροντίζοντας να μη σκουρίνει πολύ. Προσθέτετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε μέχρι να σοταριστούν και αυτά μαζί με το σιμιγδάλι.
  3. Παράλληλα σε ένα μέτριο μπολ ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη το χυμό και τη φλούδα λεμονιού, τη κανέλα και το ούζο (προαιρετικά, αν δεν το βάλετε προσθέστε 1-2 πρέζες γλυκάνισο) και τα ανακατεύετε με ελαφρές κινήσεις μέχρι να αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη.
  4. Ρίχνετε το μείγμα ζάχαρης μέσα στη κατσαρόλα με το καβουρδισμένο σιμιγδάλι, φορώντας γάντια και με πολύ προσεκτικές κινήσεις γιατί θα φουσκώσει απότομα. Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε τους χουρμάδες και τα βερίκοκα ψιλοκομμένα και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει ο χαλβάς και να “ξεκολλάει” από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  5. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το ζεστό χαλβά σε μια μεγάλη ή δύο μικρότερες φόρες του κέικ και με την ανάποδη ενός κουταλιού ισιώνετε την επιφάνειά του πιέζοντάς τον ελαφρώς προς τα κάτω να γίνει συμπαγής.
  6. Αφήνετε το χαλβά σας να κρυώσει καλά και μετά τον αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, τον πασπαλίζετε με μπόλικη κανέλα, τον κόβετε σε κομμάτια και τον σερβίρετε. Καλή σας όρεξη!

loading...

ΓΛΥΚΑ

Καταπληκτική Μηλόπιτα εύκολη κ αφράτη..

Published

on

Καταπληκτική Μηλόπιτα εύκολη κ αφράτη..

Υλικά

  • 3 μέτρια μήλα
  • 250γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 260 γρ αλεύρι
  • 2κ.γ βανίλια
  • 1 1/2 κ.γ μπεικιν
  • 100 γρ λιωμενο βούτυρο
  • 150 γρ γάλα
  • Κανέλα
  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφράτεψουν
    Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, στο τέλος το αλεύρι αφού ανακατεύουμε με το μπεικιν κ τη βανίλια
    Χτυπάμε καλά με το σύρμα
  2. Κόβουμε τα μήλα σε φετουλες
    Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί
    Αραδιάζουμε τα μήλα
  3. Ραντίζουμε με κανέλα κ ζάχαρη
  4. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά
  5. Ρίχνουμε λίγο άχνη ζάχαρη οταν κρυώσει

Καλή επιτυχία Panagiota Kiriakou

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Super αρωματική λεμονόπιτα με τραγανή κρούστα και βελούδινο εσωτερικό που δεν μπορεί κανείς να την αγνοήσει… Γρήγορη εύκολη και νόστιμη!!!!

Published

on

Super αρωματική λεμονόπιτα με τραγανή κρούστα και βελούδινο εσωτερικό που δεν μπορεί κανείς να την αγνοήσει…
Γρήγορη εύκολη και νόστιμη!!!!

Υλικά

  • 120 γραμμάρια βούτυρο λουρπακ
  • 280 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι ένα κεσεδάκι
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light
  • 100 ml χυμό λεμονιού
  • 50 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ
  • 60gr πούδρα αμυγδάλου
  • Ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού
  • 2 κ.γ. γεμάτα baking powder
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Φροντίζουμε να έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου… Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ ή σε ένα σκεύος αν τα χτυπήσουμε με μίξερ χειρός, και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο υδαρές μείγμα…. (γίνεται αραιό..)
  • Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε μία φόρμα 24 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα… Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά…. Ανάλογα το φούρνο….
  • Εγώ το έψησα στους 140′ …. Όταν το βγάλουμε δεν το αγγίζουμε καθόλου μέχρι να κρυώσει… Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε… Είναι ιδανικό με παγωτό και ότι άλλο μας αρέσει…✓
  • Καλή επιτυχία και Καλή απόλαυση
  • Marina Hatzidaki

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Από το πιο εύκολο αφράτο γλυκό Ρεβανί καρύδας με κρέμα λεμονιού που θα έχετε φτιάξει !!!

Published

on

Από το πιο εύκολο αφράτο γλυκό Ρεβανί καρύδας με κρέμα λεμονιού που θα έχετε φτιάξει !!!

Συνταγή:

  • Βάζουμε στο μπολ 6 αυγά,2 βανίλιες,ξύσμα ενός λεμονιού, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,λίγο αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα 4 λεπτά.
  • Συνεχίζουμε ρίχνουμε 1 κούπα σπορέλαιο και ανακατεύουμε 1 λεπτό.
  • Συνεχίζουμε ρίχνουμε 2 κούπες γάλα 1 κούπα καρύδα και ανακατεύουμε 1 λεπτό.
  • Συνεχίζουμε ρίχνουμε 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό,1 μπέικιν πάουντερ(φακελάκι) και ανακατεύουμε 2 λεπτά.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για περίπου 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Σιρόπι:

  • Βράζουμε 4 κούπες νερό,με 4 κούπες.ζάχαρη,μισό λεμόνι για 4 λεπτά.
  • Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.

Κρέμα λεμονιού :

  • Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 αυγά,2 λεμόνια το χυμό και το ξύσμα τους,1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ,μισή κούπα.ζάχαρη,3 κουταλιές της σούπας βούτυρο τα ανακατεύουμε και βάζουμε στην φωτιά ανακατεύουμε να πήξει.
  • Την κατεβάζουμε την αφήνουμε 2 λεπτά και την ρίχνουμε στο γλυκό μας!
  • Διακοσμούμε με καρύδα!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Copyright © 2019 IGASTRONOMIE.GR | ALL RIGHTS RESERVED.