Connect with us

ΓΛΥΚΑ

Φτιάξτε Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα χωρίς καθόλου αυγά και βούτυρο

Published

on

Νηστίσιμο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο από τον Τάσο Αντωνίου. Τόσο ζουμερό, τόσο φουλ στη σοκολάτα που θα το λατρέψουν όλοι, είτε νηστεύουν είτε όχι!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. καλαμποκέλαιο
  • 1,5 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1,5 κ.σ. κονιάκ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γλ. βανίλια
  • 2/3 φλ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 φλ. νερό
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 250 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 220 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170oC.
  2. Σε μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το μηλόξιδο, το κονιάκ, αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Σε ξεχωριστό μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τη μαγειρική σόδα με τον χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα κέικ. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.
  4. Τοποθετούμε κόσκινο στο μπολ και κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ ή πυρέξ. Ψήνουμε για 30 λεπτά στη μεσαία σχάρα, στον αέρα.
  5. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας: σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου σε μέτρια φωτιά, χωρίς να βράσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Περιχύνουμε το κέικ με τη γνακάς σοκολάτας, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή : olagiatingunaika.gr

loading...

ΓΛΥΚΑ

Σιροπιαστό γλυκάκι που θα σας ξετρελάνει !!!

Published

on

Σιροπιαστό γλυκάκι που θα σας ξετρελάνει !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

  • 150 γραμμάρια βούτυρο μαλακό,
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 300 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
  • 2 αυγά,
  • 1 βανίλια,
  • 160 ml γάλα,
  • 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί,
  • 2 κούπες άχνη ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζουμε στο μπολ ζάχαρη,αυγά,βούτυρο,και τα χτυπάμε να αφρατέψουν,να ασπρίσουν.
  • Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμενα αλεύρι,βανίλια,γάλα εναλλάξ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Τοποθετούμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένο,αλευρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΙΡΟΠΙ:

  • Βράζουμε 1 ποτήρι νερού νερό με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού για 3 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σιροπιάζομαι και τα δυο κρύα.

ΣΑΝΤΙΓΥ:

  • Χτυπάμε την μόρφατ με την άχνη και λίγο γάλα και την τοποθετούμε στο κρύο γλυκό.
  • Σερβίρουμε με.παγωτό!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Μπεζέδες !! Κατάλευκοι όπως το χιόνι!! Ένα γλυκάκι ανάλαφρο και χωρίς λιπαρά και απίστευτα εύκολοι !!

Published

on

Μπεζέδες !! Κατάλευκοι όπως το χιόνι!! Ένα γλυκάκι ανάλαφρο και χωρίς λιπαρά!!

Υλικά

  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 κούπα τσαγιού άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού χυμό από λεμόνι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ούζο

εκτελεση

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μαζί με τον χυμό από το λεμόνι πολύ δυνατά και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα σφιχτή !!!
  2. Μετά με μία μαρίζ σπάτουλα και με απαλές κινήσεις προσθέτουμε ανακατεύοντας και την άχνη ζάχαρη.
  3. .Κάνουμε τους μπεζέδες με κορνέ ή με κουταλιές ,σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 1 ώρα .
  4. Τα αφήνουμε μέσα στο ζεστό φούρνο μέχρι να στεγνώσουν για 30 λεπτά!.

Συνταγή από Aristi Georgousi Kiriakopoulou

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Από το ωραιότερο Βυζαντινό ή Πολίτικο ραβανί που θα έχετε φτιάξει !!!

Published

on

Από το ωραιότερο Βυζαντινό ή Πολίτικο ραβανί που θα έχετε φτιάξει !!!

  • ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΡΑΒΑΝΙ:
  • 6 αυγά,
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 100 ml σπορέλαιο,
  • 100 ml γάλα,
  • 1 βανίλια,
  • 500 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι,
  • μισό κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένα,
  • ξύσμα ενός λεμονιού,
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε γάλα,σπορέλαιο και χτυπάμε 2 λεπτά.
  3. Τέλος ρίχνουμε σιμιγδάλι,βανίλια,μπέικιν,μαστίχα.
  4. Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • ΣΙΡΟΠΙ:
  • Βράζουμε 3 ποτήρια νερού ζάχαρη με 3 ποτήρια νερού νερό,και το χυμό ενός φρέσκου λεμονιού για 3 λεπτά.
  • Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό,ζεστό σιρόπι.
  • ΚΡΕΜΑ.ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • 1 λίτρο γάλα,
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 60 γραμμάρια κορν φλάουρ,
  • 4 κρόκους.αυγών,
  • 3 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ζελατίνη,
  • 1 βανίλια.
  1. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε κρόκους με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ με την βανίλια και την ζελάτινα και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε αφήνουμε την κρέμα 3 λεπτά και την ρίχνουμε πάνω στο ραβανί.
  5. Όταν κρυώσει πάρα πολύ βάζουμε πάνω σαντιγί χτυπημένης πολύ κρύα.
  6. Διακοσμούμε με κανέλα!!!!!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Copyright © 2019 IGASTRONOMIE.GR | ALL RIGHTS RESERVED.