Connect with us

ΓΛΥΚΑ

Τα ωραιότερα πασχαλινά κουλουράκια που έχω φτιάξει πότε!!

Published

on

Τα ωραιότερα πασχαλινά κουλουράκια που έχω φτιάξει πότε!!

Υλικά

  • 250 γρ Βούτυρο καλό αιγοπρόβειο λιωμένο
  • 2 κούπες νες καφέ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα νες καφέ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγ σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
  • 1/2 κουτ γλυκού μαστίχα σε σκόνη
  • 6 κούπες αλεύρι μαλακό και ίσως λίγο παραπάνω..Θα το δείτε στα χέρια σας , για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και ζάχαρη να αφρατέψουν κ να ασπρίσουν για 10 λεπτά . Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν τα υλικά καλά προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την σόδα μέσα ανακατεμένη στον χυμό μέχρι να φουσκώσει καλά ανακατεύουμε πολύ καλά, και τέλος βάζουμε την μαστίχα το μπέικιν και το αλεύρι.
  2. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μια μαλακή ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια μας.
  3. Πλάθουμε και τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε ταψί και πάνω σε λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό, Τα ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν περίπου 25 λεπτά ..Αν τα θέλετε μπισκοτένια ψήστε για 30 λεπτά…..
  4. Το βούτυρο που βάζω κάνει την διάφορα νομίζω..είναι Βούτυρο από αιγοπρόβατα και το αγοράζω χύμα …το βρίσκω μόνο στο Γαλαξίας όταν πάτε στα ψυγεία τους και πείτε βούτυρο λιωμένο χύμα θα σας το δώσουν ..μοσχοβολάει αυτό το βούτυρο είναι πεντανόστιμο και δεν έχει έντονη μυρωδιά και το βάζω και στα σιροπιαστά γλυκά και στα τσουρέκια μου…είναι κ φθηνό……!!!

Αν μπορεί κάποιος να πάρει βούτυρο από τον φούρνο της γειτονιάς του θα γίνουν σαν του εμπορίου.

Συνταγή από Gogo Samiou‎»

loading...

ΓΛΥΚΑ

Καταπληκτική Μηλόπιτα εύκολη κ αφράτη..

Published

on

Καταπληκτική Μηλόπιτα εύκολη κ αφράτη..

Υλικά

  • 3 μέτρια μήλα
  • 250γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 260 γρ αλεύρι
  • 2κ.γ βανίλια
  • 1 1/2 κ.γ μπεικιν
  • 100 γρ λιωμενο βούτυρο
  • 150 γρ γάλα
  • Κανέλα
  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφράτεψουν
    Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, στο τέλος το αλεύρι αφού ανακατεύουμε με το μπεικιν κ τη βανίλια
    Χτυπάμε καλά με το σύρμα
  2. Κόβουμε τα μήλα σε φετουλες
    Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί
    Αραδιάζουμε τα μήλα
  3. Ραντίζουμε με κανέλα κ ζάχαρη
  4. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά
  5. Ρίχνουμε λίγο άχνη ζάχαρη οταν κρυώσει

Καλή επιτυχία Panagiota Kiriakou

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Super αρωματική λεμονόπιτα με τραγανή κρούστα και βελούδινο εσωτερικό που δεν μπορεί κανείς να την αγνοήσει… Γρήγορη εύκολη και νόστιμη!!!!

Published

on

Super αρωματική λεμονόπιτα με τραγανή κρούστα και βελούδινο εσωτερικό που δεν μπορεί κανείς να την αγνοήσει…
Γρήγορη εύκολη και νόστιμη!!!!

Υλικά

  • 120 γραμμάρια βούτυρο λουρπακ
  • 280 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι ένα κεσεδάκι
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light
  • 100 ml χυμό λεμονιού
  • 50 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ
  • 60gr πούδρα αμυγδάλου
  • Ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού
  • 2 κ.γ. γεμάτα baking powder
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Φροντίζουμε να έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου… Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ ή σε ένα σκεύος αν τα χτυπήσουμε με μίξερ χειρός, και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο υδαρές μείγμα…. (γίνεται αραιό..)
  • Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε μία φόρμα 24 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα… Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά…. Ανάλογα το φούρνο….
  • Εγώ το έψησα στους 140′ …. Όταν το βγάλουμε δεν το αγγίζουμε καθόλου μέχρι να κρυώσει… Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε… Είναι ιδανικό με παγωτό και ότι άλλο μας αρέσει…✓
  • Καλή επιτυχία και Καλή απόλαυση
  • Marina Hatzidaki

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Από το πιο εύκολο αφράτο γλυκό Ρεβανί καρύδας με κρέμα λεμονιού που θα έχετε φτιάξει !!!

Published

on

Από το πιο εύκολο αφράτο γλυκό Ρεβανί καρύδας με κρέμα λεμονιού που θα έχετε φτιάξει !!!

Συνταγή:

  • Βάζουμε στο μπολ 6 αυγά,2 βανίλιες,ξύσμα ενός λεμονιού, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,λίγο αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα 4 λεπτά.
  • Συνεχίζουμε ρίχνουμε 1 κούπα σπορέλαιο και ανακατεύουμε 1 λεπτό.
  • Συνεχίζουμε ρίχνουμε 2 κούπες γάλα 1 κούπα καρύδα και ανακατεύουμε 1 λεπτό.
  • Συνεχίζουμε ρίχνουμε 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό,1 μπέικιν πάουντερ(φακελάκι) και ανακατεύουμε 2 λεπτά.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για περίπου 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Σιρόπι:

  • Βράζουμε 4 κούπες νερό,με 4 κούπες.ζάχαρη,μισό λεμόνι για 4 λεπτά.
  • Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.

Κρέμα λεμονιού :

  • Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 αυγά,2 λεμόνια το χυμό και το ξύσμα τους,1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ,μισή κούπα.ζάχαρη,3 κουταλιές της σούπας βούτυρο τα ανακατεύουμε και βάζουμε στην φωτιά ανακατεύουμε να πήξει.
  • Την κατεβάζουμε την αφήνουμε 2 λεπτά και την ρίχνουμε στο γλυκό μας!
  • Διακοσμούμε με καρύδα!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Copyright © 2019 IGASTRONOMIE.GR | ALL RIGHTS RESERVED.