Connect with us

ΓΛΥΚΑ

Ένα πεντανόστιμο μπισκοτόγλυκο που θα σας ενθουσιάσει είναι τόσο εύκολο και τόσο οικονομικό

Published

on

Ένα πεντανόστιμο μπισκοτόγλυκο που θα σας ενθουσιάσει είναι τόσο εύκολο και τόσο οικονομικό

υλικά

  • 2 πακέτα Παπαδόπουλου μπισκότα
  • 2 βανίλιες
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 Βιτάμ 250 gm
  • κακάο
  • 3 κρόκους αυγών χωρίς το ασπράδι
  • 1 φλιτζανάκι καφέ κονιάκ
  • γάλα ΝΟΥΝΟΥ

εκτέλεση

  1. Παίρνουμε ένα ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα την άχνη ζάχαρη το βιτάμ τη βανίλια τους κρόκους από τα αυγά το κονιάκ και αρχίζουμε και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά μετά ….
  2. χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη Όποιος θέλει το κάνει σοκολατένιο Εγώ το έκανα σοκολατένιο και όποιος θέλει μπορεί να το αφήσει έτσι άσπρο…
  3. με τα παίρνω ένα κατσαρολάκι το βάζουμε πάνω στη φωτιά ρίχνουμε λίγο γάλα ζεσταίνουμε λίγο το γάλα το βγάζουμε από τη φωτιά και αρχίζουμε τα μπισκότα τα βρέχουμε και τα βάζουμε κάθετα με τη σειρά συνέχεια αυτό βρέχουμε βάζουμε βρέχουμε βάζουμε βρέχουμε βάζουμε μέχρι που να τελειώσουν όλα τα μπισκότα εφόσον έχουμε τελειώσει τα μπισκότα ρίχνουμε από πάνω την κρέμα που θέλουμε εμείς σε γεύση Εγώ το έκανα με σοκολάτα και βγήκε πολύ νόστιμο και το αφήνουμε να κρυώσει όλη τη νύχτα και την άλλη μέρα το σερβίρουμε..
  4. Καλή σας επιτυχία είναι ένα εύκολο και πολύ οικονομικό γλυκό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και δεν θα πιστεύουν ότι είναι τόσο φθηνό αυτό το γλυκό Καλή σας απόλαυση..

loading...

ΓΛΥΚΑ

Σιροπιαστό γλυκάκι που θα σας ξετρελάνει !!!

Published

on

Σιροπιαστό γλυκάκι που θα σας ξετρελάνει !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

  • 150 γραμμάρια βούτυρο μαλακό,
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 300 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
  • 2 αυγά,
  • 1 βανίλια,
  • 160 ml γάλα,
  • 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί,
  • 2 κούπες άχνη ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζουμε στο μπολ ζάχαρη,αυγά,βούτυρο,και τα χτυπάμε να αφρατέψουν,να ασπρίσουν.
  • Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμενα αλεύρι,βανίλια,γάλα εναλλάξ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Τοποθετούμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένο,αλευρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΙΡΟΠΙ:

  • Βράζουμε 1 ποτήρι νερού νερό με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού για 3 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σιροπιάζομαι και τα δυο κρύα.

ΣΑΝΤΙΓΥ:

  • Χτυπάμε την μόρφατ με την άχνη και λίγο γάλα και την τοποθετούμε στο κρύο γλυκό.
  • Σερβίρουμε με.παγωτό!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Μπεζέδες !! Κατάλευκοι όπως το χιόνι!! Ένα γλυκάκι ανάλαφρο και χωρίς λιπαρά και απίστευτα εύκολοι !!

Published

on

Μπεζέδες !! Κατάλευκοι όπως το χιόνι!! Ένα γλυκάκι ανάλαφρο και χωρίς λιπαρά!!

Υλικά

  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 κούπα τσαγιού άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού χυμό από λεμόνι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ούζο

εκτελεση

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μαζί με τον χυμό από το λεμόνι πολύ δυνατά και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα σφιχτή !!!
  2. Μετά με μία μαρίζ σπάτουλα και με απαλές κινήσεις προσθέτουμε ανακατεύοντας και την άχνη ζάχαρη.
  3. .Κάνουμε τους μπεζέδες με κορνέ ή με κουταλιές ,σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 1 ώρα .
  4. Τα αφήνουμε μέσα στο ζεστό φούρνο μέχρι να στεγνώσουν για 30 λεπτά!.

Συνταγή από Aristi Georgousi Kiriakopoulou

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Από το ωραιότερο Βυζαντινό ή Πολίτικο ραβανί που θα έχετε φτιάξει !!!

Published

on

Από το ωραιότερο Βυζαντινό ή Πολίτικο ραβανί που θα έχετε φτιάξει !!!

  • ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΡΑΒΑΝΙ:
  • 6 αυγά,
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 100 ml σπορέλαιο,
  • 100 ml γάλα,
  • 1 βανίλια,
  • 500 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι,
  • μισό κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένα,
  • ξύσμα ενός λεμονιού,
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε γάλα,σπορέλαιο και χτυπάμε 2 λεπτά.
  3. Τέλος ρίχνουμε σιμιγδάλι,βανίλια,μπέικιν,μαστίχα.
  4. Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • ΣΙΡΟΠΙ:
  • Βράζουμε 3 ποτήρια νερού ζάχαρη με 3 ποτήρια νερού νερό,και το χυμό ενός φρέσκου λεμονιού για 3 λεπτά.
  • Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό,ζεστό σιρόπι.
  • ΚΡΕΜΑ.ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • 1 λίτρο γάλα,
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 60 γραμμάρια κορν φλάουρ,
  • 4 κρόκους.αυγών,
  • 3 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ζελατίνη,
  • 1 βανίλια.
  1. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε κρόκους με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ με την βανίλια και την ζελάτινα και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε αφήνουμε την κρέμα 3 λεπτά και την ρίχνουμε πάνω στο ραβανί.
  5. Όταν κρυώσει πάρα πολύ βάζουμε πάνω σαντιγί χτυπημένης πολύ κρύα.
  6. Διακοσμούμε με κανέλα!!!!!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Copyright © 2019 IGASTRONOMIE.GR | ALL RIGHTS RESERVED.