Connect with us

ΓΛΥΚΑ

Super αρωματική λεμονόπιτα με τραγανή κρούστα και βελούδινο εσωτερικό που δεν μπορεί κανείς να την αγνοήσει… Γρήγορη εύκολη και νόστιμη!!!!

Published

on

Διαφήμιση

Super αρωματική λεμονόπιτα με τραγανή κρούστα και βελούδινο εσωτερικό που δεν μπορεί κανείς να την αγνοήσει…
Γρήγορη εύκολη και νόστιμη!!!!

Υλικά

  • 120 γραμμάρια βούτυρο λουρπακ
  • 280 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι ένα κεσεδάκι
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light
  • 100 ml χυμό λεμονιού
  • 50 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ
  • 60gr πούδρα αμυγδάλου
  • Ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού
  • 2 κ.γ. γεμάτα baking powder
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Φροντίζουμε να έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου… Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ ή σε ένα σκεύος αν τα χτυπήσουμε με μίξερ χειρός, και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο υδαρές μείγμα…. (γίνεται αραιό..)
  • Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε μία φόρμα 24 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα… Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά…. Ανάλογα το φούρνο….
  • Εγώ το έψησα στους 140′ …. Όταν το βγάλουμε δεν το αγγίζουμε καθόλου μέχρι να κρυώσει… Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε… Είναι ιδανικό με παγωτό και ότι άλλο μας αρέσει…✓
  • Καλή επιτυχία και Καλή απόλαυση
  • Marina Hatzidaki

loading...

ΓΛΥΚΑ

Ένα γλυκάκι ψυγείου τόσο απλό και νόστιμο!!!!

Published

on

Διαφήμιση

Ένα γλυκάκι ψυγείου τόσο απλό και νόστιμο!!!!

Χρειαζόμαστε:

  • 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1 συσκευασία μους σοκολάτα
  • 1 συσκευασία μους βανίλια
  • 1 κουταλιά καφέ νες αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό
  • 1 κουβερτούρα 200 γρ
  • 125 μλ γάλα εβαπορέ
  • 1 κουταλιά μέλι

Εκτέλεση:

  1. Βουτάμε τα μπισκότα στα 200μλ γάλα φρέσκο και το καφέ ανακατεμένα..
  2. Φτιάχνουμε τη μους σοκολάτα με τα 400 μλ γάλα και τη βάζουμε από πάνω…
  3. Άλλη μια στρώση μπισκότα και από πάνω τη μους βανίλια με το υπόλοιπο γάλα χτυπημένη…
  4. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το γάλα το εβαπορέ και μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά το μέλι…μόλις κρυώσει λίγο τη βάζουμε πάνω από τη μους βανίλια…και ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ –> Ευαγγελία Γκιαούρη‎

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Σιροπιαστό γλυκάκι που θα σας ξετρελάνει !!!

Published

on

Διαφήμιση

Σιροπιαστό γλυκάκι που θα σας ξετρελάνει !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

  • 150 γραμμάρια βούτυρο μαλακό,
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 300 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
  • 2 αυγά,
  • 1 βανίλια,
  • 160 ml γάλα,
  • 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί,
  • 2 κούπες άχνη ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζουμε στο μπολ ζάχαρη,αυγά,βούτυρο,και τα χτυπάμε να αφρατέψουν,να ασπρίσουν.
  • Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμενα αλεύρι,βανίλια,γάλα εναλλάξ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Τοποθετούμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένο,αλευρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΙΡΟΠΙ:

  • Βράζουμε 1 ποτήρι νερού νερό με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού για 3 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σιροπιάζομαι και τα δυο κρύα.

ΣΑΝΤΙΓΥ:

  • Χτυπάμε την μόρφατ με την άχνη και λίγο γάλα και την τοποθετούμε στο κρύο γλυκό.
  • Σερβίρουμε με.παγωτό!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Μπεζέδες !! Κατάλευκοι όπως το χιόνι!! Ένα γλυκάκι ανάλαφρο και χωρίς λιπαρά και απίστευτα εύκολοι !!

Published

on

Διαφήμιση

Μπεζέδες !! Κατάλευκοι όπως το χιόνι!! Ένα γλυκάκι ανάλαφρο και χωρίς λιπαρά!!

Υλικά

  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 κούπα τσαγιού άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού χυμό από λεμόνι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ούζο

εκτελεση

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μαζί με τον χυμό από το λεμόνι πολύ δυνατά και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα σφιχτή !!!
  2. Μετά με μία μαρίζ σπάτουλα και με απαλές κινήσεις προσθέτουμε ανακατεύοντας και την άχνη ζάχαρη.
  3. .Κάνουμε τους μπεζέδες με κορνέ ή με κουταλιές ,σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 1 ώρα .
  4. Τα αφήνουμε μέσα στο ζεστό φούρνο μέχρι να στεγνώσουν για 30 λεπτά!.

Συνταγή από Aristi Georgousi Kiriakopoulou

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ