Connect with us

ΓΛΥΚΑ

Γαλακτομπούρεκο Θεϊκό !!! Με υπέροχο Τραγανό φύλλο που λιώνει στο στόμα!!! Και ονειρεμένη βελούδινη κρέμα αρωματισμένη με βανίλια και ξύσμα λεμονιού

Published

on

Διαφήμιση

Γαλακτομπούρεκο Θεϊκό !!!
Με υπέροχο Τραγανό φύλλο που λιώνει στο στόμα!!!
Και ονειρεμένη βελούδινη κρέμα αρωματισμένη με βανίλια και ξύσμα λεμονιού.

  • 500 ΓΡ. ΦΎΛΛΟ ΚΡΟΎΣΤΑΣ ΒΗΡΥΤΟΎ
  • 250 ΓΡ. ΒΟΎΤΥΡΟ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
  • ΣΙΡΌΠΙ
  • 700 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ ΖΆΧΑΡΗ
  • 400 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ ΝΕΡΌ
  • 2 ΞΎΛΑ ΚΑΝΈΛΑΣ
  • 3 ΚΑΡΦΆΚΙΑ ΓΑΡΊΦΑΛΟ
  • 1 ΦΛΟΎΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΎ
  • 1 Κ.Σ. ΧΥΜΌ ΛΕΜΟΝΙΟΎ

ΒΡΆΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΆ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΆΚΡΗ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ

ΚΡΈΜΑ

  • 1 ΚΟΎΠΑ ΣΙΜΙΓΔΆΛΙ ΨΙΛΌ
  • 1/4 ΚΟΎΠΑΣ ΚΟΡΝ ΦΛΆΟΥΡ
  • 1 ΛΊΤΡΟ ΓΆΛΑ
  • 250 ML ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
  • 1 ΚΟΎΠΑ ΖΆΧΑΡΗ
  • 1 ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ ΕΚΧΎΛΙΣΜΑ ΒΑΝΊΛΙΑΣ
  • ΞΎΣΜΑ ΑΠΌ ΈΝΑ ΛΕΜΌΝΙ
  • 3 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΒΟΎΤΥΡΟ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
  • 4 ΑΥΓΑ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

  1. ΧΩΡΊΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΌΚΟΥΣ ΑΠΌ ΤΑ ΑΣΠΡΆΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΆΜΕ ΣΕ ΜΑΡΈΓΚΑ.
    ΧΤΥΠΆΜΕ ΕΛΑΦΡΏΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΌΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΏΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΑΡΈΓΚΑ ΜΕ ΑΠΑΛΈΣ ΚΙΝΉΣΕΙΣ ΜΕ ΜΊΑ ΜΑΡΊΖ.
  2. ΣΕ ΜΊΑ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΆΛΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΤΟ ΞΎΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΎ ΤΗ ΒΑΝΊΛΙΑ ΤΗ ΖΆΧΑΡΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΊΝΟΥΜΕ
  3. ΣΕ ΧΑΜΗΛΉ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΏΣ.
    ΣΤΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΊΓΜΑ ΑΥΓΏΝ ΣΥΝΕΧΊΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΑΚΆΤΕΜΑ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΠΉΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΈΣΕΙ.
  4. ΑΠΟΣΎΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΑΠΌ ΤΗ ΦΩΤΙΆ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΎΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΛΙΏΣΕΙ.
    ΤΗ ΣΚΕΠΆΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΒΡΑΝΗ.
  5. ΒΟΥΤΥΡΏΝΟΥΜΕ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΈΝΑ ΤΑΨΊ
    ΑΡΧΊΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΥΤΥΡΏΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΎΛΛΑ ΜΑΣ ΈΝΑ-ΈΝΑ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΎΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΊ.
  6. ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΣΆ ΦΎΛΛΑ ΚΆΤΩ.
    ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ.
    ΒΟΥΤΥΡΏΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΦΎΛΛΑ ΚΑΙ ΣΚΕΠΆΖΟΥΜΕ.
    ΧΑΡΆΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΑΝΤΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΌΛΟΙΠΟ ΒΟΎΤΥΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΈΧΕΙ ΜΕΊΝΕΙ.
  7. ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΎΣ ΓΙΑ ΜΊΑ ΏΡΑ ΠΕΡΊΠΟΥ.
    ΑΝΑΛΌΓΩΣ ΤΟ ΦΟΎΡΝΟ.
    ΑΝ Ο ΦΟΎΡΝΟΣ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΣ ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΕ ΧΑΜΗΛΉ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ…
  8. ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ Η ΓΕΎΣΗ Η ΝΟΣΤΙΜΙΆ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΏΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΎΕΙ… ΜΠΟΥΚΙΆ ΚΑΙ ΣΥΧΏΡΙΟ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΌ Marina Hatzidaki

loading...

ΓΛΥΚΑ

Ένα γλυκάκι ψυγείου τόσο απλό και νόστιμο!!!!

Published

on

Διαφήμιση

Ένα γλυκάκι ψυγείου τόσο απλό και νόστιμο!!!!

Χρειαζόμαστε:

  • 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1 συσκευασία μους σοκολάτα
  • 1 συσκευασία μους βανίλια
  • 1 κουταλιά καφέ νες αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό
  • 1 κουβερτούρα 200 γρ
  • 125 μλ γάλα εβαπορέ
  • 1 κουταλιά μέλι

Εκτέλεση:

  1. Βουτάμε τα μπισκότα στα 200μλ γάλα φρέσκο και το καφέ ανακατεμένα..
  2. Φτιάχνουμε τη μους σοκολάτα με τα 400 μλ γάλα και τη βάζουμε από πάνω…
  3. Άλλη μια στρώση μπισκότα και από πάνω τη μους βανίλια με το υπόλοιπο γάλα χτυπημένη…
  4. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το γάλα το εβαπορέ και μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά το μέλι…μόλις κρυώσει λίγο τη βάζουμε πάνω από τη μους βανίλια…και ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ –> Ευαγγελία Γκιαούρη‎

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Σιροπιαστό γλυκάκι που θα σας ξετρελάνει !!!

Published

on

Διαφήμιση

Σιροπιαστό γλυκάκι που θα σας ξετρελάνει !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

  • 150 γραμμάρια βούτυρο μαλακό,
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 300 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
  • 2 αυγά,
  • 1 βανίλια,
  • 160 ml γάλα,
  • 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί,
  • 2 κούπες άχνη ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζουμε στο μπολ ζάχαρη,αυγά,βούτυρο,και τα χτυπάμε να αφρατέψουν,να ασπρίσουν.
  • Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμενα αλεύρι,βανίλια,γάλα εναλλάξ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Τοποθετούμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένο,αλευρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΙΡΟΠΙ:

  • Βράζουμε 1 ποτήρι νερού νερό με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού για 3 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σιροπιάζομαι και τα δυο κρύα.

ΣΑΝΤΙΓΥ:

  • Χτυπάμε την μόρφατ με την άχνη και λίγο γάλα και την τοποθετούμε στο κρύο γλυκό.
  • Σερβίρουμε με.παγωτό!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Μπεζέδες !! Κατάλευκοι όπως το χιόνι!! Ένα γλυκάκι ανάλαφρο και χωρίς λιπαρά και απίστευτα εύκολοι !!

Published

on

Διαφήμιση

Μπεζέδες !! Κατάλευκοι όπως το χιόνι!! Ένα γλυκάκι ανάλαφρο και χωρίς λιπαρά!!

Υλικά

  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 κούπα τσαγιού άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού χυμό από λεμόνι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ούζο

εκτελεση

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μαζί με τον χυμό από το λεμόνι πολύ δυνατά και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα σφιχτή !!!
  2. Μετά με μία μαρίζ σπάτουλα και με απαλές κινήσεις προσθέτουμε ανακατεύοντας και την άχνη ζάχαρη.
  3. .Κάνουμε τους μπεζέδες με κορνέ ή με κουταλιές ,σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 1 ώρα .
  4. Τα αφήνουμε μέσα στο ζεστό φούρνο μέχρι να στεγνώσουν για 30 λεπτά!.

Συνταγή από Aristi Georgousi Kiriakopoulou

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ