Connect with us

ΓΛΥΚΑ

Από τα πιο ωραία πανεύκολα λουκουμάκια με άρωμα λεμονιού και καρύδα που θα έχετε φτιάξει !!!

Published

on

Από τα πιο ωραία πανεύκολα λουκουμάκια με άρωμα λεμονιού και καρύδα που θα έχετε φτιάξει !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:

  • Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 νεροπότηρο μεγάλο νερό,1 νεροπότηρο μεγάλο χυμό φρέσκου λεμονιού,1 νεροπότηρο μεγάλο ζάχαρη,1 νεροπότηρο μεγάλο νισεστέ ,μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη ζελέ λεμονιού και τα ανακατεύουμε στο χαμηλό ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να γίνει μαστιχωτό.
  • Μόλις έρθει το μείγμα γύρω γύρω από την κουτάλα είναι έτοιμο.
  • Το τοποθετούμε σε πυρέξ 20 το στρώνουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στην συνέχεια κόβουμε κομματάκια και τα βουτάμε στην καρύδα.
  • Γίνονται και με πορτοκάλι !!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!

loading...

ΓΛΥΚΑ

Μπεζέδες !! Κατάλευκοι όπως το χιόνι!! Ένα γλυκάκι ανάλαφρο και χωρίς λιπαρά και απίστευτα εύκολοι !!

Published

on

Μπεζέδες !! Κατάλευκοι όπως το χιόνι!! Ένα γλυκάκι ανάλαφρο και χωρίς λιπαρά!!

Υλικά

  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 κούπα τσαγιού άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού χυμό από λεμόνι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ούζο

εκτελεση

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μαζί με τον χυμό από το λεμόνι πολύ δυνατά και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα σφιχτή !!!
  2. Μετά με μία μαρίζ σπάτουλα και με απαλές κινήσεις προσθέτουμε ανακατεύοντας και την άχνη ζάχαρη.
  3. .Κάνουμε τους μπεζέδες με κορνέ ή με κουταλιές ,σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 1 ώρα .
  4. Τα αφήνουμε μέσα στο ζεστό φούρνο μέχρι να στεγνώσουν για 30 λεπτά!.

Συνταγή από Aristi Georgousi Kiriakopoulou

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Από το ωραιότερο Βυζαντινό ή Πολίτικο ραβανί που θα έχετε φτιάξει !!!

Published

on

Από το ωραιότερο Βυζαντινό ή Πολίτικο ραβανί που θα έχετε φτιάξει !!!

  • ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΡΑΒΑΝΙ:
  • 6 αυγά,
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 100 ml σπορέλαιο,
  • 100 ml γάλα,
  • 1 βανίλια,
  • 500 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι,
  • μισό κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένα,
  • ξύσμα ενός λεμονιού,
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε γάλα,σπορέλαιο και χτυπάμε 2 λεπτά.
  3. Τέλος ρίχνουμε σιμιγδάλι,βανίλια,μπέικιν,μαστίχα.
  4. Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • ΣΙΡΟΠΙ:
  • Βράζουμε 3 ποτήρια νερού ζάχαρη με 3 ποτήρια νερού νερό,και το χυμό ενός φρέσκου λεμονιού για 3 λεπτά.
  • Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό,ζεστό σιρόπι.
  • ΚΡΕΜΑ.ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • 1 λίτρο γάλα,
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 60 γραμμάρια κορν φλάουρ,
  • 4 κρόκους.αυγών,
  • 3 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ζελατίνη,
  • 1 βανίλια.
  1. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε κρόκους με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ με την βανίλια και την ζελάτινα και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε αφήνουμε την κρέμα 3 λεπτά και την ρίχνουμε πάνω στο ραβανί.
  5. Όταν κρυώσει πάρα πολύ βάζουμε πάνω σαντιγί χτυπημένης πολύ κρύα.
  6. Διακοσμούμε με κανέλα!!!!!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Το γνωστό μας οικονομικό παγωτάκι που ετοιμάζετε αμέσως το παγώνουμε και το απολαμβάνουμε οοολοι !!!

Published

on

Το γνωστό μας οικονομικό παγωτάκι που ετοιμάζετε αμέσως το παγώνουμε και το απολαμβάνουμε οοολοι !!!

Υλικά

  • 1 φυτική σαντιγί των 500 γραμ
  • 1 Νουνού γάλα εβαπορέ μεγάλο
  • 1 ζαχαρούχο γάλα

Για μέσα προαιρετικά

  • 1 πακέτο μπισκότα παπαδοπούλου γεμιστά

Για την καραμέλα πάγο

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας νερό
  • 1 κουταλιά σούπας λεμόνι
  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την φυτική σαντιγί πολύ παγωμένη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να στέκετε -την χτυπάω πάνω από 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα .
    Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο 1 και προσθέτουμε το εβαπορέ.
  2. Συνεχίζοντας προσθέτουμε το ζαχαρούχο ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σταματάμε.
    Βγάζουμε τον κάδο του μίξερ τον σκεπάζουμε με μία μεμβράνη καλά και τον τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  3. Ετοιμάζουμε την καραμέλα πάγο .
    Βάζουμε σε ζεστό τηγάνι την ζάχαρη το νερό και το λεμόνι ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα συνέχεια μέχρι να βρασει και να σκουρήνει σαν το μέλι το χρώμα.
    Στρώνουμε μία μεγάλη λαδόκολλα σε επιφάνεια που δεν καίγεται την περνάμε με λίγο καλαμποκέλαιο και αδειάζουμε επάνω το μείγμα καραμέλας σε λεπτλη στρώση..
  4. Αφήνουμε να κρυώσει και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη λαδόκολλα και με ένα σκληρό αντικείμενο πχ γουδοχέρι το χτυπάμε και σπάει σε κομματάκια.
    Ξαναβάζουμε τον παγωμένο κάδο στο μίξερ και χτυπάμε ξανά για 10 λεπτά το παγωτό μας.
    Τώρα εγώ το χώρισα στην μέση -άδειασα σε μπολ που κλείνει καλά το μισό και έριξα μέσα τα κομματάκια πάγο καραμέλα -τα ανακάτεψα με μία σπάτουλα το έκλεισα και το έβαλα κατάψυξη .
  5. Οταν πάγωσε πολύ καλά έριξα σοκολάτα σιρόπι από πάνω και στο μπολ του παγωτού.
    Στο άλλο μισό που το άφησα στον κάδο του μίξερ έριξα 7 κουταλιές σούπας κακάο το άνοιξα το μίξερ να ενσωματωθεί για 3 λεπτά το σταμάτησα και πρόσθεσα σπασμένα σε κομμάτια τα μπισκότα μαζί με λίγα κομματάκια πάγο καραμέλα .
  6. Τα ανακάτεψα με σπάτουλα το έβαλα σε μπολ που κλείνει καλά και στην κατάψυξη .
    Κανονικά θέλει ώρες για να σφίξει καλά.
    Δεν πιάνει κρυσταλλάκια είναι αφράτο και πολύ ωραίο.
    Σερβίρουμε γαρνίροντας με σιρόπι σοκολάτας ή σιρόπι βύσσινο ή καραμέλας .
    Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Copyright © 2019 IGASTRONOMIE.GR | ALL RIGHTS RESERVED.