Connect with us

ΓΛΥΚΑ

Από τα πιο ωραία πανεύκολα λουκουμάκια με άρωμα λεμονιού και καρύδα που θα έχετε φτιάξει !!!

Published

on

Διαφήμιση

Από τα πιο ωραία πανεύκολα λουκουμάκια με άρωμα λεμονιού και καρύδα που θα έχετε φτιάξει !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:

  • Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 νεροπότηρο μεγάλο νερό,1 νεροπότηρο μεγάλο χυμό φρέσκου λεμονιού,1 νεροπότηρο μεγάλο ζάχαρη,1 νεροπότηρο μεγάλο νισεστέ ,μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη ζελέ λεμονιού και τα ανακατεύουμε στο χαμηλό ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να γίνει μαστιχωτό.
  • Μόλις έρθει το μείγμα γύρω γύρω από την κουτάλα είναι έτοιμο.
  • Το τοποθετούμε σε πυρέξ 20 το στρώνουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στην συνέχεια κόβουμε κομματάκια και τα βουτάμε στην καρύδα.
  • Γίνονται και με πορτοκάλι !!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!

loading...

ΓΛΥΚΑ

Ένα γλυκάκι ψυγείου τόσο απλό και νόστιμο!!!!

Published

on

Διαφήμιση

Ένα γλυκάκι ψυγείου τόσο απλό και νόστιμο!!!!

Χρειαζόμαστε:

  • 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1 συσκευασία μους σοκολάτα
  • 1 συσκευασία μους βανίλια
  • 1 κουταλιά καφέ νες αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό
  • 1 κουβερτούρα 200 γρ
  • 125 μλ γάλα εβαπορέ
  • 1 κουταλιά μέλι

Εκτέλεση:

  1. Βουτάμε τα μπισκότα στα 200μλ γάλα φρέσκο και το καφέ ανακατεμένα..
  2. Φτιάχνουμε τη μους σοκολάτα με τα 400 μλ γάλα και τη βάζουμε από πάνω…
  3. Άλλη μια στρώση μπισκότα και από πάνω τη μους βανίλια με το υπόλοιπο γάλα χτυπημένη…
  4. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το γάλα το εβαπορέ και μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά το μέλι…μόλις κρυώσει λίγο τη βάζουμε πάνω από τη μους βανίλια…και ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ –> Ευαγγελία Γκιαούρη‎

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Σιροπιαστό γλυκάκι που θα σας ξετρελάνει !!!

Published

on

Διαφήμιση

Σιροπιαστό γλυκάκι που θα σας ξετρελάνει !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

  • 150 γραμμάρια βούτυρο μαλακό,
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 300 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
  • 2 αυγά,
  • 1 βανίλια,
  • 160 ml γάλα,
  • 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί,
  • 2 κούπες άχνη ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζουμε στο μπολ ζάχαρη,αυγά,βούτυρο,και τα χτυπάμε να αφρατέψουν,να ασπρίσουν.
  • Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμενα αλεύρι,βανίλια,γάλα εναλλάξ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Τοποθετούμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένο,αλευρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΙΡΟΠΙ:

  • Βράζουμε 1 ποτήρι νερού νερό με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού για 3 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σιροπιάζομαι και τα δυο κρύα.

ΣΑΝΤΙΓΥ:

  • Χτυπάμε την μόρφατ με την άχνη και λίγο γάλα και την τοποθετούμε στο κρύο γλυκό.
  • Σερβίρουμε με.παγωτό!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Μπεζέδες !! Κατάλευκοι όπως το χιόνι!! Ένα γλυκάκι ανάλαφρο και χωρίς λιπαρά και απίστευτα εύκολοι !!

Published

on

Διαφήμιση

Μπεζέδες !! Κατάλευκοι όπως το χιόνι!! Ένα γλυκάκι ανάλαφρο και χωρίς λιπαρά!!

Υλικά

  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 κούπα τσαγιού άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού χυμό από λεμόνι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ούζο

εκτελεση

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μαζί με τον χυμό από το λεμόνι πολύ δυνατά και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα σφιχτή !!!
  2. Μετά με μία μαρίζ σπάτουλα και με απαλές κινήσεις προσθέτουμε ανακατεύοντας και την άχνη ζάχαρη.
  3. .Κάνουμε τους μπεζέδες με κορνέ ή με κουταλιές ,σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 1 ώρα .
  4. Τα αφήνουμε μέσα στο ζεστό φούρνο μέχρι να στεγνώσουν για 30 λεπτά!.

Συνταγή από Aristi Georgousi Kiriakopoulou

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ