Connect with us

ΓΛΥΚΑ

Το γνωστό μας οικονομικό παγωτάκι που ετοιμάζετε αμέσως το παγώνουμε και το απολαμβάνουμε οοολοι !!!

Published

on

Διαφήμιση

Το γνωστό μας οικονομικό παγωτάκι που ετοιμάζετε αμέσως το παγώνουμε και το απολαμβάνουμε οοολοι !!!

Υλικά

  • 1 φυτική σαντιγί των 500 γραμ
  • 1 Νουνού γάλα εβαπορέ μεγάλο
  • 1 ζαχαρούχο γάλα

Για μέσα προαιρετικά

  • 1 πακέτο μπισκότα παπαδοπούλου γεμιστά

Για την καραμέλα πάγο

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας νερό
  • 1 κουταλιά σούπας λεμόνι
  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την φυτική σαντιγί πολύ παγωμένη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να στέκετε -την χτυπάω πάνω από 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα .
    Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο 1 και προσθέτουμε το εβαπορέ.
  2. Συνεχίζοντας προσθέτουμε το ζαχαρούχο ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σταματάμε.
    Βγάζουμε τον κάδο του μίξερ τον σκεπάζουμε με μία μεμβράνη καλά και τον τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  3. Ετοιμάζουμε την καραμέλα πάγο .
    Βάζουμε σε ζεστό τηγάνι την ζάχαρη το νερό και το λεμόνι ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα συνέχεια μέχρι να βρασει και να σκουρήνει σαν το μέλι το χρώμα.
    Στρώνουμε μία μεγάλη λαδόκολλα σε επιφάνεια που δεν καίγεται την περνάμε με λίγο καλαμποκέλαιο και αδειάζουμε επάνω το μείγμα καραμέλας σε λεπτλη στρώση..
  4. Αφήνουμε να κρυώσει και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη λαδόκολλα και με ένα σκληρό αντικείμενο πχ γουδοχέρι το χτυπάμε και σπάει σε κομματάκια.
    Ξαναβάζουμε τον παγωμένο κάδο στο μίξερ και χτυπάμε ξανά για 10 λεπτά το παγωτό μας.
    Τώρα εγώ το χώρισα στην μέση -άδειασα σε μπολ που κλείνει καλά το μισό και έριξα μέσα τα κομματάκια πάγο καραμέλα -τα ανακάτεψα με μία σπάτουλα το έκλεισα και το έβαλα κατάψυξη .
  5. Οταν πάγωσε πολύ καλά έριξα σοκολάτα σιρόπι από πάνω και στο μπολ του παγωτού.
    Στο άλλο μισό που το άφησα στον κάδο του μίξερ έριξα 7 κουταλιές σούπας κακάο το άνοιξα το μίξερ να ενσωματωθεί για 3 λεπτά το σταμάτησα και πρόσθεσα σπασμένα σε κομμάτια τα μπισκότα μαζί με λίγα κομματάκια πάγο καραμέλα .
  6. Τα ανακάτεψα με σπάτουλα το έβαλα σε μπολ που κλείνει καλά και στην κατάψυξη .
    Κανονικά θέλει ώρες για να σφίξει καλά.
    Δεν πιάνει κρυσταλλάκια είναι αφράτο και πολύ ωραίο.
    Σερβίρουμε γαρνίροντας με σιρόπι σοκολάτας ή σιρόπι βύσσινο ή καραμέλας .
    Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

loading...

ΓΛΥΚΑ

Ένα γλυκάκι ψυγείου τόσο απλό και νόστιμο!!!!

Published

on

Διαφήμιση

Ένα γλυκάκι ψυγείου τόσο απλό και νόστιμο!!!!

Χρειαζόμαστε:

  • 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1 συσκευασία μους σοκολάτα
  • 1 συσκευασία μους βανίλια
  • 1 κουταλιά καφέ νες αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό
  • 1 κουβερτούρα 200 γρ
  • 125 μλ γάλα εβαπορέ
  • 1 κουταλιά μέλι

Εκτέλεση:

  1. Βουτάμε τα μπισκότα στα 200μλ γάλα φρέσκο και το καφέ ανακατεμένα..
  2. Φτιάχνουμε τη μους σοκολάτα με τα 400 μλ γάλα και τη βάζουμε από πάνω…
  3. Άλλη μια στρώση μπισκότα και από πάνω τη μους βανίλια με το υπόλοιπο γάλα χτυπημένη…
  4. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το γάλα το εβαπορέ και μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά το μέλι…μόλις κρυώσει λίγο τη βάζουμε πάνω από τη μους βανίλια…και ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ –> Ευαγγελία Γκιαούρη‎

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Σιροπιαστό γλυκάκι που θα σας ξετρελάνει !!!

Published

on

Διαφήμιση

Σιροπιαστό γλυκάκι που θα σας ξετρελάνει !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

  • 150 γραμμάρια βούτυρο μαλακό,
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 300 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
  • 2 αυγά,
  • 1 βανίλια,
  • 160 ml γάλα,
  • 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί,
  • 2 κούπες άχνη ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζουμε στο μπολ ζάχαρη,αυγά,βούτυρο,και τα χτυπάμε να αφρατέψουν,να ασπρίσουν.
  • Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμενα αλεύρι,βανίλια,γάλα εναλλάξ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Τοποθετούμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένο,αλευρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΙΡΟΠΙ:

  • Βράζουμε 1 ποτήρι νερού νερό με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού για 3 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σιροπιάζομαι και τα δυο κρύα.

ΣΑΝΤΙΓΥ:

  • Χτυπάμε την μόρφατ με την άχνη και λίγο γάλα και την τοποθετούμε στο κρύο γλυκό.
  • Σερβίρουμε με.παγωτό!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Μπεζέδες !! Κατάλευκοι όπως το χιόνι!! Ένα γλυκάκι ανάλαφρο και χωρίς λιπαρά και απίστευτα εύκολοι !!

Published

on

Διαφήμιση

Μπεζέδες !! Κατάλευκοι όπως το χιόνι!! Ένα γλυκάκι ανάλαφρο και χωρίς λιπαρά!!

Υλικά

  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 κούπα τσαγιού άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού χυμό από λεμόνι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ούζο

εκτελεση

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μαζί με τον χυμό από το λεμόνι πολύ δυνατά και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα σφιχτή !!!
  2. Μετά με μία μαρίζ σπάτουλα και με απαλές κινήσεις προσθέτουμε ανακατεύοντας και την άχνη ζάχαρη.
  3. .Κάνουμε τους μπεζέδες με κορνέ ή με κουταλιές ,σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 1 ώρα .
  4. Τα αφήνουμε μέσα στο ζεστό φούρνο μέχρι να στεγνώσουν για 30 λεπτά!.

Συνταγή από Aristi Georgousi Kiriakopoulou

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ