Connect with us

ΓΛΥΚΑ

Χωρίς αυγά και βούτυρο κ α τ α π λ η κ τ ι κ ή Μηλόπιτα !!! Δεν έχω φτιάξει ωραιότερη και πιο γρήγορη !!!

Published

on

Πολύ ωραίο γλυκό κέικ με φανταστική τριφτή τραγανή ζύμη …πανεύκολο και οικονομικό κι από γεύση τέλειο θα το φτιάχνετε συχνά …!!!!

Υλικά

  • 250 ml Ελαιόλαδο –εγώ το μετράω στο μικρό μπουκαλάκι του εμφιαλωμένου νερού βάζω το μισό
  • 2 πορτοκάλια το ξύσμα και το χυμό τους
  • 200 γραμ ζάχαρη άχνη-Μπορείτε να βάλετε και κανονική ζάχαρη απλά θέλει πολύ δούλεμα να λιώσει και
  • προτίμησα την άχνη εγώ . Οχι μίξερ με το χέρι !
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 500 γραμ αλεύρι φαρίν απ ίσως και λίγο περισσότερο να γίνει μία ζύμη σαν του κέικ ελάχιστα πιο σφιχτή

Γέμιση

  • 5 μήλα μεγάλα τριμμένα
  • μισό λεμόνι τον χυμό
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • λίγα καρύδια κομμένα-μπορείτε να βάλετε ότι έχετε κι ότι σας αρέσει από ξηρούς καρπούς .
  • λίγες μαύρες σταφίδες ή ξανθές μία χούφτα έβαλα εγώ .
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ
  • 1+1/2 κουταλιά σούπας κανέλα

Τι κάνουμε

  1. Σε μπολ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και το ξύσμα μαζί με τον χυμό και με το χέρι τα δουλεύουμε να γίνει λείο και να ενσωματωθεί με την ζάχαρη.
  2. Αν βάλετε κανονική θέλει πολύ δούλεμα να λιώσει εντελώς η ζάχαρη -προτιμήστε την άχνη λιώνει αμέσως .
  3. Αμέσως μετά προσθέτουμε μέσα το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι ανακατεύοντας πάντα με το χέρι ή με ένα κουτάλι .
  4. Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την γέμιση
  5. Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα στίβουμε καλά και μετά εγώ τα βάζω σε σουρωτήρι να τα ετοιμάσω για να φύγουν τα περιττά υγρά του μήλου ,εσείς βάλτες τα σε μπολ .
  6. Προσθέτουμε πρώτα τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να μην μαυρίσουν .
  7. Αμέσως μετά προσθέτουμε βανίλια τζίντζερ κανέλα ζάχαρη άχνη σταφίδες καρύδια και με το κουτάλι τα ανακατεύουμε .
  8. Βουτυρώνουμε μία φόρμα τσέρκι καλά ρίχνουμε και λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά και στρώνουμε με το κουτάλι την μισή γέμιση .
  9. Από πάνω πάλι με το κουτάλι ρίχνουμε όλη την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα .
  10. Από πάνω βάζουμε κουταλιά κουταλιά την υπόλοιπη ζύμη κλείνοντας όσο καλύτερα μπορούμε το κέικ μας . -Ας μείνει και λίγο να φαίνονται τα μήλα δεν πειράζει .
  11. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 έψησα εγώ αέρα για 50 περίπου λεπτά ανάλογα την κουζίνα μας .
  12. Θα το δούμε να πάρει το χρώμα που βλέπετε .
  13. Το αφήνουμε να κρυώσει και το εξαφανίζουμε !!!!Πραγματικά υπέροχο κι από ζύμη και από γεύση !!!!
    Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

loading...

ΓΛΥΚΑ

Καταπληκτική Μηλόπιτα εύκολη κ αφράτη..

Published

on

Καταπληκτική Μηλόπιτα εύκολη κ αφράτη..

Υλικά

  • 3 μέτρια μήλα
  • 250γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 260 γρ αλεύρι
  • 2κ.γ βανίλια
  • 1 1/2 κ.γ μπεικιν
  • 100 γρ λιωμενο βούτυρο
  • 150 γρ γάλα
  • Κανέλα
  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφράτεψουν
    Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, στο τέλος το αλεύρι αφού ανακατεύουμε με το μπεικιν κ τη βανίλια
    Χτυπάμε καλά με το σύρμα
  2. Κόβουμε τα μήλα σε φετουλες
    Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί
    Αραδιάζουμε τα μήλα
  3. Ραντίζουμε με κανέλα κ ζάχαρη
  4. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά
  5. Ρίχνουμε λίγο άχνη ζάχαρη οταν κρυώσει

Καλή επιτυχία Panagiota Kiriakou

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Super αρωματική λεμονόπιτα με τραγανή κρούστα και βελούδινο εσωτερικό που δεν μπορεί κανείς να την αγνοήσει… Γρήγορη εύκολη και νόστιμη!!!!

Published

on

Super αρωματική λεμονόπιτα με τραγανή κρούστα και βελούδινο εσωτερικό που δεν μπορεί κανείς να την αγνοήσει…
Γρήγορη εύκολη και νόστιμη!!!!

Υλικά

  • 120 γραμμάρια βούτυρο λουρπακ
  • 280 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι ένα κεσεδάκι
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light
  • 100 ml χυμό λεμονιού
  • 50 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ
  • 60gr πούδρα αμυγδάλου
  • Ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού
  • 2 κ.γ. γεμάτα baking powder
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Φροντίζουμε να έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου… Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ ή σε ένα σκεύος αν τα χτυπήσουμε με μίξερ χειρός, και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο υδαρές μείγμα…. (γίνεται αραιό..)
  • Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε μία φόρμα 24 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα… Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά…. Ανάλογα το φούρνο….
  • Εγώ το έψησα στους 140′ …. Όταν το βγάλουμε δεν το αγγίζουμε καθόλου μέχρι να κρυώσει… Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε… Είναι ιδανικό με παγωτό και ότι άλλο μας αρέσει…✓
  • Καλή επιτυχία και Καλή απόλαυση
  • Marina Hatzidaki

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

ΓΛΥΚΑ

Από το πιο εύκολο αφράτο γλυκό Ρεβανί καρύδας με κρέμα λεμονιού που θα έχετε φτιάξει !!!

Published

on

Από το πιο εύκολο αφράτο γλυκό Ρεβανί καρύδας με κρέμα λεμονιού που θα έχετε φτιάξει !!!

Συνταγή:

  • Βάζουμε στο μπολ 6 αυγά,2 βανίλιες,ξύσμα ενός λεμονιού, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,λίγο αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα 4 λεπτά.
  • Συνεχίζουμε ρίχνουμε 1 κούπα σπορέλαιο και ανακατεύουμε 1 λεπτό.
  • Συνεχίζουμε ρίχνουμε 2 κούπες γάλα 1 κούπα καρύδα και ανακατεύουμε 1 λεπτό.
  • Συνεχίζουμε ρίχνουμε 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό,1 μπέικιν πάουντερ(φακελάκι) και ανακατεύουμε 2 λεπτά.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για περίπου 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Σιρόπι:

  • Βράζουμε 4 κούπες νερό,με 4 κούπες.ζάχαρη,μισό λεμόνι για 4 λεπτά.
  • Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.

Κρέμα λεμονιού :

  • Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 αυγά,2 λεμόνια το χυμό και το ξύσμα τους,1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ,μισή κούπα.ζάχαρη,3 κουταλιές της σούπας βούτυρο τα ανακατεύουμε και βάζουμε στην φωτιά ανακατεύουμε να πήξει.
  • Την κατεβάζουμε την αφήνουμε 2 λεπτά και την ρίχνουμε στο γλυκό μας!
  • Διακοσμούμε με καρύδα!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!

loading...
Συνέχεια Ανάγνωσης

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Copyright © 2019 IGASTRONOMIE.GR | ALL RIGHTS RESERVED.